Erilaisten yksinäisyyksien iltapäivä

lauantaina 9.3.2024 klo 14

Tervetuloa viettämään kanssamme Erilaisten yksinäisyyksien iltapäivää!

Olemme keränneet tarinoita erilaisista yksinäisyyksistä, joita ylioppilasteatterilaiset esittävät. Iltapäivän aikana kuulemme tositarinoita ja kuviteltuja ajatuksia yksinäisyydestä.

Voiko yksinäisyys tehdä hyvää? Mitä on yksinäisyys sosiaalisen median aikana? Miltä yksinolo tuntuu pitkän suhteen jälkeen? Millaista yksinäisyys oli 90-luvun lama-Suomessa?

Jokainen kokee yksinäisyyden erilailla. Erilaisten yksinäisyyksien iltapäivässä sinulla on mahdollisuus nähdä pilkahduksia muiden tavasta kokea yksinäisyys.

Lisäksi luvassa yksinäisyysteemaisia musiikkiesityksiä sekä open mic -osuus. Tarjolla yksinäisyysaiheista purtavaa.

Tapahtuma on jatkoa Toteutumattomien rakkauksien illalle (2016) ja Täydellisten erojen illalle (2017) ja eräänlainen trilogian päätös.

 

Vapaa pääsy!

 

 

 

Ohjelma

Huom! Tapahtuman suuntaa-antava kesto on kolme tuntia. Tapahtumaan saa saapua ja sieltä saa lähteä vapaasti.

 

13.45 ovet

1. PUOLIAIKA

Part of me – J. Saloheimo
Yksinäisyysbiisin sanat ja runo / Yhden samanlaisen – Mari Vesala
Hyvää syntymäpäivää – nimimerkki Essi (esittäjä: Sointu Saraste)
Yksinäisyys on siltani – nimimerkki Unlah
Kun jää viimeisenä – Margareeta Lauronen (esittäjä: Ronja-Maaria Ojala)
Yksinäinen kesä – nimimerkki Rita Vala
Yksinäisyyden mittakirja – Mika Kauppinen (esittäjä: Mirva Anjala)
Ollin eilinen – Johannes Kilpi (esittäjä: Tiina Romppainen)
Yksinäinen – Maija Sulku (esittäjä: Iida Rauhalammi)
Oranssina hehkuva taivaanrannan appelsiini – Inka Lähteenaro (esittäjä: Sointu Saraste)
Jasmiinitee Mari Rusila
VERBI; YMMÄRTÄMINEN – Livia Kask (esittäjät: Mirva Anjala ja Iida Rauhammi)

Siekaleita – Marko Kämäräinen  (esittäjä: Ronja-Maaria Ojala)
Yksinäisyyden ytimessä – nimimerkki Marja (esittäjä: Katriina Kettunen)
Unohtuiko jotain? – Kati-Annika Ansas (esittäjä: Eemeli Väisänen)
Tee sekin itse – Helena Mahlakallas (esittäjä: Heidi Lalli)
Iris Kukka (biisi)

TAUKO

2. PUOLIAIKA

Tuukka Pääskysaari (biisi)
Niin makaa kuin petaa – nimimerkki Vellamo (esittäjät: Samuli Helle, Heidi Lalli, Tiina Romppainen ja Eemeli Väisänen) 
Yksinäinen lapsi – Mervi Ihamäki (esittäjä: Kiira László)
Koirasukat – Niina Niskanen (esittäjä: Tiina Romppainen)
Poissaolon proosaa – nimimerkki Friida (esittäjä: Iida Rauhalammi)
Ronja-Maaria Ojala (oma teksti)
YOjuttu4nimimerkki Antti
Haamukipuja Laura Porola (esittäjä: Tommi Kokkonen)
Maksimaalinen itsesääli – Mika Kauppinen (esittäjä: Katriina Kettunen)
Elämänmittainen – Jenna Suomalainen (esittäjä: Samuli Helle)
Tuntematon – Sofia Linnarinne (esittäjä: Jemina Pitkälä)
Yksinäisyys – nimimerkki Smufa – (esittäjä: Mirva Anjala ja Iida Rauhalammi)
Horisontinsävyistä rakkautta – Johannes Kilpi (esittäjä: Samuli Helle ja Heidi Lalli)

Open mic

En tahdo syödä enää yksikseen – Juha Pekka Tapani Heikkinen

 

Työryhmä

Mirva Anjala
Iida Rauhalammi
Tassu Haapalainen
Juha Pekka Tapani Heikkinen
Samuli Helle
Katriina Kettunen
Tommi Kokkonen
Iris Kukka
Heidi Lalli
Kiira László
Heta Louhimo
Ronja-Maaria Ojala
Jemina Pitkälä
Tuukka Pääskysaari
Tiina Romppainen
Ulla Varis
Eemeli Väisänen

 

 

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

 


Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23). Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

Ylioppilasteatterin Studio

Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

SISÄÄNKÄYNNIT
Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23) sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti on hissillinen, ja saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Ilmoitathan etukäteen sähköpostitse, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan, kulun hissillisestä sisäänkäynnistä ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

TILASSA LIIKKUMINEN, WC, JA PYÖRÄTUOLIPAIKAT
Teatterin aulan käytävät ovat kapeita ja aulan kaikkiin osiin liikkuminen esimerksi pyörätuolilla ei valitettavasti ole mahdollista. Kulku Kaivopihan ovesta teatterin aulaan ja aulasta Studion pyörätuolipaikoille sisältää kaksi matalaa kynnystä, jotka ovat ylitettävissä avustajan kanssa.

Teatterin WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset. Teatteria lähimmät esteettömät WC-tilat löytyvät Stockmann-tavaratalon 8, 4, –2A -kerroksista osoitteesta Aleksanterinkatu 52. Tavaratalon kerrosopasteen löydät tästä. Stockmann on tapahtumapäivänä avoinna ennen esityksen alkua.

KUULOVAMMAISET KATSOJAT
Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen.


PARKKEERAUS

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi