Ikarusmaschine

Moni tuntee tarun Ikaroksesta: pojasta, joka isänsä neuvojen vastaisesti lensi liian korkealle tavoitellessaan aurinkoa, ja poltti siipensä. Ikaros-myytti on usein tulkittu opettavaiseksi tarinaksi ahneuden, kunnianhimon ja tottelemattomuuden ankarista seurauksista. Halu päästä aurinkoon ja saada menestystä ja huomiota on kuitenkin yksi ihmisen perustavimmista tarpeista, eikä sitä voi ohittaa.

Mikä siis mahtaa olla vialla omaan labyrinttiinsa vangitun isä-Daidaloksen ohjeistuksessa? Miksi isä yllyttää poikansa vaaralliselle matkalle, josta hän itse selviää, mutta hänen poikansa ei?

Ikarusmaschine on seikkailu, jossa antiikin myytit ja nykypäivä yhdistyvät toiminnantäyteiseksi tutkielmaksi menestyksen ja julkisuuden tavoittelemisen perimmäisistä syistä. Nuoret ihmiset kamppailevat menestyäkseen ja tullakseen nähdyiksi, samalla kun edeltävät sukupolvet paheksuvat nuorten väitettyä huomionkipeyttä.

Näytelmän juoni perustuu erittäin löyhästi antiikin myyttiin, jonka mukaan mustapurjeinen laiva saapuu vuosittain Ateenaan noutamaan seitsemän nuorukaista ja seitsemän nuorta neitoa Kreetan saarelle. Perillä odottaa labyrintti, jonka keskiöön pääseminen on jokaisen valitun suurin haave. Kaikkien sydämissä tykyttää Minotauros; olento, joka ei ole koskaan nähnyt auringonvaloa.

Ohjaus ja teksti
Inkariina Simola

Visuaalinen suunnittelu
Roosa Saarinen
Phuong Chu
Hanne Hämäläinen

Puvustus

Antti Kettunen
Reeta Ruotsalainen

Maskeeraus
Sanna Rämö

Valosuunnittelu
Noora Halme

Äänisuunnittelu
Inkariina Simola
Sonja Kosunen

Tuotanto
Jan Liesaho
ja Ylioppilasteatteri

Näyttämöllä nähdään
Ylioppilasteatterin uudet nousevat tähdet.

Ensi-ilta 15.11.2008