joka/päivä

22.3.-6.4.2024

“Voiko kuolla, jos ei ole mitään tekemistä?”


Koivu Kivikoski, 6v
Lasten tiedekysymykset, Helsingin Sanomat 11.11.2022

joka/päivä on esitys tylsyydestä, lapsuudesta ja perunoiden keittämisestä. Mitkä asiat ovat tylsyyden arvoisia? Arkisen tylsyyden mosaiikki venyttää suoritusyhteiskunnan rakenteita uusiin asentoihin. Mitä on tylsyyden toisella puolella? Haave, selviytymiskeino, yhteinen, kiertyvä kehä, turku, odotus ennen lastenjuhlia, käsipohja, euribori, tähdenlento.

”onneks tästä ei saa rahaa, muuten tää olis tosi tylsää”

 

joka/päivä on Ylioppilasteatterin kevään 2024 jäsenohjaus.

 

Jenni Murtonen ja Laura Wiklund kävivät Radio Helsingissä kertomassa joka/päivä -esityksestä maanantaina 18.3.2024. Kuuntele haastattelu tästä.

 

Työryhmä

Ohjaus: Jenni Murtonen ja Laura Wiklund
Dramaturgia: Natalia Karjalainen ja Maaria Sainio
Äänisuunnittelu: Paul Sainio
Valosuunnittelu: Sara Jalonen
Lavastus: Heta Louhimo
Pukusuunnittelu: Emilia Hutri ja Miika Luukko
Maskeeraus: Susanna Seppälä
Valokuvat: Edit Viljamaa
Graafinen suunnittelu: Ville Vuorikoski
Markkinointivideot: Valtteri Luukkonen
Tuotanto: Tommi Kokkonen

Näyttämöllä: Taisiya Kostyuk, Sebastian Lindström, Lili Oksman ja Mitro Partti

 

Esityksen kesto on 1h 5min. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Esityksessä käytetään kovia ääniä.

 

Näytökset

Ensi-ilta pe 22.3. klo 19
su 24.3. klo 16
ti 26.3. klo 19
ke 27.3. klo 19
to 28.3. klo 19
ke 3.4. klo 19
to 4.4. klo 19
pe 5.4. klo 19
la 6.4. klo 16

 

 

Liput

peruslippu 20€
kannatuslippu 30€
opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja pienituloiset 14€
teatteriala, SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€
solidaarisuuslippu 5€

 

HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.

 

RYHMÄLIPUT (min 10 hlö):

peruslipusta 14€/hlö
alennuslipusta 8€/hlö
 

 

 

Lisätiedot / ryhmävaraukset / tiedustelut
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

OSTA LIPPUSI

Ylioppilasteatterin Studio Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

 

 

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

 

 

 

 

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23). Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

SISÄÄNKÄYNNIT
Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23) sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä). Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti on hissillinen, ja saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset. Ilmoitathan lipun ostamisen yhteydessä, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

TILASSA LIIKKUMINEN, WC, JA PYÖRÄTUOLIPAIKAT
Teatterin aulan käytävät ovat kapeita ja aulan kaikkiin osiin liikkuminen esimerksi pyörätuolilla ei valitettavasti ole mahdollista. Kulku Kaivopihan ovesta teatterin aulaan ja aulasta Studion pyörätuolipaikoille sisältää kaksi kynnystä. Teatterin WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset. Teatteria lähimmät esteettömät WC-tilat löytyvät Stockmann-tavaratalon 8, 4, –2A -kerroksista osoitteesta Aleksanterinkatu 52. Tavaratalon kerrosopasteen löydät tästä. Stockmann on esityspäivisin avoinna ennen esityksen alkua.

KUULOVAMMAISET KATSOJAT
Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen. Tulkin on lisäksi mahdollista tulla katsomaan esitys maksutta etukäteen tulkkaukseen valmistautumista varten.

PARKKEERAUS Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.) Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi