KIELLETTY HEDELMÄ 11.12.-11.3.

 

Mikä on se, jota tavataan kutsua (osin virheellisesti) “naisen sukuelimeksi”? Siis rehellisesti, mikä se oikeastaan on ja miksi, MIKSI, ihmiskunnalla on niin järkyttävän monimutkainen viha-rakkaussuhde juuri tähän kehonosaan?

Ylioppilasteatterin Studiossa nähdään joulukuussa kaikkien aikojen pilluspektaakkeli kun Liv Strömquistin sarjakuva Kielletty Hedelmä muuntautuu teatteriesitykseksi. Esitys käsittelee mm. römpsän riivaamia miehiä, häpyhuulia, orgasmia, kuukautisia ja häpeää.

Miksi NASA ajatteli, että jopa avaruusoliot tuntisivat olonsa epämukavaksi, jos näkisivät vulvan kuvassa? Miten Sigmund Freudin haitallinen bromance pilasi erään naisen elämän? Miksi Prinsessa Ruusunen on kuukautiseepos vailla vertaa?

Kielletty Hedelmä on Ylioppilasteatterin syksyn 2021 uusien jäsenten ensimmäinen produktio ja teoksen Suomen kantaesitys.

 

alkuperäisteos: Liv Strömquist
suomennos: Helena Kulmala
dramatisointi: Jenni Korpela, Elena Rekola ja Reetta Kinnarinen
ohjaus: Jenni Korpela
ohjaajan assistentti: Reetta Kinnarinen
valosuunnittelu: Rita Löytty
musiikki ja äänisuunnittelu: Edit Viljamaa
lavastus: Mia Määttä
pukusuunnittelu: Saana Miettinen
maskeeraus: Frida Krohn
graafinen ilme: Meri Luukkanen
trailerin kuvaus ja editointi: Sanni Riihimäki
tuotanto: Tommi Kokkonen
tuotannon assistentti:
 Elena Kantinkoski
yleisötyö: Mona Huczkowski ja Maaria Sainio

näyttämöllä: Oskari Eskola, Roope Kovalainen, Heidi Lalli, Miika Luukko, Linda Manelius, Suvi Mäkinen, Tiina Romppainen, Clarissa Rosi, Sulo Siikaranta, Netta Simola, Velma Tiusanen, Fanni Vihersaari ja Maria Viitanen

 

Näytökset

joulukuu:
la 11.12. klo 19 loppuunvarattu
ti 14.12. klo 19
ke 15.12. klo 19
to 16.12. klo 19
pe 17.12. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi

helmikuu:
ti 1.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
ke 2.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
pe 4.2. klo 19 loppuunmyyty
la 5.2. klo 16 loppuunmyyty
su 6.2. klo 16 loppuunmyyty
ti 8.2. klo 19
ke 9.2. klo 19
to 10.2. klo 19
la 12.2. klo 16 loppuunmyyty
su 13.2. klo 16 peruttu sairastapauksen vuoksi
ti 15.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
to 17.2. klo 19 loppuunmyyty
pe 18.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
la 19.2. klo 16 peruttu sairastapauksen vuoksi
ti 22.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
ke 23.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
to 24.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
pe 25.2. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
la 26.2. klo 16 peruttu sairastapauksen vuoksi

maaliskuu:
ti 1.3. klo 19 loppuunmyyty
to 3.3. klo 19 loppuunmyyty
la 5.3. klo 16 loppuunmyyty
su 6.3. klo 16 loppuunmyyty
ti 8.3. klo 19 loppuunmyyty
ke 9.3. klo 19 loppuunmyyty
pe 11.3. klo 19 loppuunmyyty

HUOM! Jos olet ostanut lipun johonkin perutuista näytöksistä, olet saanut meiltä sähköpostia. Viesti sisältää ohjeet, kuinka voit siirtää lippusi uuteen näytökseen, vaihtaa sen Ylioppilasteatterin lahjalippuun tai pyytää lippurahojen hyvitystä. Jos viesti ei ole tullut perille, olethan yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

 

Paneelikeskustelu 12.2. klo 18.30 (livestream)

 

Terveysturvallisuus

Seuraamme jatkuvasti epidemiatilanteen kehittymistä pääkaupunkiseudulla ja päivitämme koronaohjeistustamme tarpeen vaatiessa. Pidämme teatterilla erityistä huolta hygieniasta ja riittävästä ilmanvaihdosta. Teatterilla on tarjolla käsidesiä ja ilmaisia kasvomaskeja.

Esityksissä on voimassa vahva maskisuositus.

Jos olet altistunut koronavirukselle tai tulet kipeäksi, voit vaihtaa lippusi ilman kuluja toiseen näytökseen vielä esityspäivänä. Ota yhteys tuottajaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi. 

Terveytesi on meille etusijalla ja tahdomme tehdä teatterivierailun Ylioppilasteatterilla turvalliseksi kaikille katsojillemme.

 

 

Sisältövaroitukset

Esitys sisältää kuvastoa, joka saattaa tuntua ahdistavalta joistakin katsojista.
SV: homofobia, transfobia, misogynia, seksismi, rasismi, kuolema, ruumis, seksuaalinen häirintä

Esitystä suositellaan yli 16-vuotiaille.

Esitys sisältää lisäksi välkkyviä valoja, kovia ääniä ja teatterisavua. Voit kysyä halutessasi tarkemmin esityksen sisällöstä sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita.
Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan). 

 

 

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla. Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin tila on valitettavasti esteellinen. Tilassa ei ole myöskään esteetöntä vessaa. Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on kuitenkin saavutettavissa avustajan kanssa.

Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa eikä esitystä ole tekstitetty. Voimme kuitenkin tarjota esityksen käsikirjoituksen seurattavaksi mobiililaitteelta tätä tarvitseville. Olethan asiasta yhteyksissä tuottajaan:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolta: Opasteena kyltti rautaportin edustalla. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Esteettömämpi sisäänkäynti Kaivopihalta: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 metrin päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi, joka johtaa teatterille (4 krs.). Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja. Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä avustajan kanssa saavutettavissa oleva Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Pyrimme päivittämään saavutettavuuteen liittyviä tietojamme kuluvan syksyn aikana. Saavutettavuuteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä tuottajaamme sähköpostilla:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

 

 

 

Tervetuloa teatteriin!

Ylioppilasteatterin Studio
Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Esityksen kesto väliaikoineen noin 2h 20min

 

LIPUT

peruslippu 20€

kannatuslippu 30€

opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varus- tai siviilipalvelusta suorittavat 14€

teatterialan ammattilaiset: 10€

SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€

kulttuurihyvinvointilippu 5€

HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.

Lippujen vaihto- ja peruutusoikeus on voimassa vielä ostetun lipun esityspäivänäkin. Jos esityksiä joudutaan perumaan, otamme näytöksiin lippunsa ostaneisiin suoraan yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Lisätietoja / tiedustelut
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi