Ylioppilasteatterin off-produktio

NELJÄ

”Saban Ramadanin ”Neljä” kertoo ulkopuolisuudesta, perheen monimutkaisesta valta-asettelusta sekä arkaaisten sukupuoliroolien kuolemasta. Käsitys alistamisesta ei ole vältettävissä… se on välttämätöntä. Ihminen syntyy alasti, kaikki on maskia. Ylioppilasteatterin studiossa maskit riisutaan, vain jotta huomataan, että kaikki mitä ihminen haluaa, on juuri tuo maski.”

Jos mä saisin mitä vaan, mä tekisin tämän kaiken uudestaan.”

 

FOUR

Ylioppilasteatteri OFF-production for summer 2017, premiering 30th of June 2017

”FOUR is a play about being an outsider, the complex hierarchy and power struggle within a family and the death of archaic gender roles. Being subjected is not avoidable… it’s inevitable. A person is born naked – rest is drag. During the performance, these masks are stripped – just in order to realize, that all we’ve ever wanted, is to wear them.”

”If I could have anything, anything at all, I would do all of this again, again and again.”

Directed by Saban Ramadani
Written by Taimi Nevaluoma
Light designer Rasmus Strandell
Scenographer Elle Mikkola
Props by Minna Vuori
Sound design Sampo Korrensalo, Lauri Ranta
Music Elisabeth Ehrnrooth
Costume designer Kati Lätti
Hair and make-up Joonas Lampi
Photographer Annika Haapanen
Graphic design Ella Nieminen
On stage Fikrete Miftari, Marius Laiho, Saban Ramadani, Aliisa Rinne

Ylioppilasteatteri studio
Aleksanterinkatu 23

PREMIERE: 30.6.2017 at 7PM
Performances: 4.7., 7.7., 8.7., 11.7., 14.7., 15.7., 18.7., 21.7., 22.7., always 7PM

Ticket prices 6/10/15 euros
tickets: from the door,
on-line reservations here…

Language: Finnish

We recommend our performance to audiences over the age of 12

Saban Ramadani
Saban Ramadani (v. 1991) on Helsingissä asuva kosovolainen näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja. Hän työskentelee tuottajana Über Creativella. Ylioppilasteatterin jäsen hän on ollut vuodesta 2015. Ramadani on opiskellut näyttelemistä ja laulamista Lontoon Academy of Music and Dramatic Artsissa. “Neljä” on hänen esikoisohjauksensa ja perustuu osittain hänen omaan elämäänsä.  

Taimi Nevaluoma
Taimi Nevaluoma (s. 1990) on helsinkiläinen elokuva- ja näytelmäkirjoittaja. Hän on opiskellut Aalto yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella ja New York School of Visual Artsissa. Ylioppilasteatterin jäsen vuodesta 2015. Nevaluoma on ohjannut ja tuottanut kaksi elokuvaa ja käsikirjoittanut viisi lyhytelokuvaa, neljä kokopitkää näytelmää ja sekä tuottanut yhden musiikkivideon. 

Elisabeth Ehrnrooth
Elisabeth Ehrnrooth (v. 1989) on helsinkiläinen laulaja, lauluntekijä, laulunopettaja ja säveltäjä. Ehrnrooth on valmistunut muusikoksi Pop & Jazz Konservatoriosta. Ehrnrooth julkaisut ensimmäisen singlensä tammikuussa 2017 ja julkaisee ensimmäisen EP:nsä syksyllä 2017. Ehrnrooth keikkailee aktiivisesti Suomessa ja on toiminut freelance-muusikkona oman toiminimensä alla vuodesta 2013.  

Sampo Korrensalo
Sampo Korrensalo (v. 1993) on kemiläislähtöinen muusikko ja säveltäjä. Korrensalo opiskelee muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa. Ylioppilasteatterin jäsen vuodesta 2015. Säveltänyt ja esittänyt musiikkia lukuisiin elokuviin, teatteriesityksiin, baletti- ja tanssiteoksiin. Harrastaa lukemista. Hyvät ATK-taidot (MS Office & Popcorn Time). 

Rasmus Strandell
Rasmus Strandell (v. 1991) on helsinkiläinen valosuunnittelija ja teatterialan freelancer. Ylioppilasteatterin jäsen vuodesta 2015. Hän opiskelee puuartesaaniksi Espoon ammattikoulu Omniassa. Hän on työskennellyt valosuunnittelijana neljässä produktiossa, ja lavastajana ja valoteknikkona lukuisissa produktiossa ympäri Helsinkiä.

Elle Mikkola
Elle Mikkola (v. 1992) on elokuva-, TV-, ja näyttämölavastaja- ja puvustaja. Ylioppilasteatterin jäsen vuodesta 2014.  Mikkola on opiskellut Laajasalon opistossa ja University of Arts Londonissa. Mikkola on työskennellyt puvustajana ja lavastusassistenttina kahdessa pitkässä elokuvassa, ja tehnyt lukuisia lyhytelokuvia ja mainoksia sekä työskennellyt musiikkiteatteri Kapsäkissä vuodesta 2005.

Kati Lätti
Kati Lätti (v. 1981) savonlinnalainen pukusuunnittelija. Hän on opiskellut artenomiksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta 2014 ja myös Tse Janacek Academy of Music and Performing Artsissa Tsekin tasavallassa. Hän on työskennellyt pukusuunnittelijana viidessä näytelmäproduktiossa ja on  7 vuotena Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Minna Vuori
Minna Vuori (v. 1979) on kirkkonummelainen tarpeistovalmistaja. Hän on opiskellut Lahden koulutuskeskus Salpauksessa artesaanitarpeistonvalmistajaksi ja Metropolian ammattikorkeakoulussa teatterialan ammattitutkinnon. Vuori on työskennellyt mm. Suomen Kansallisoopperassa.

Aliisa Rinne
Aliisa Rinne (v. 1992) on helsinkiläinen näyttelijä, joka aloitti uransa jo lapsena Savonlinnan teatterissa. Ylioppilasteatterin jäsenenä vuodesta 2014. Rinne on opiskellut näyttelijäntyötä Lahden ja Laajasalon kansanopistoissa ja työskennellyt useissa produktioissa tanssin, teatterin ja laulun parissa. Syksyllä Rinne suuntaa Kööpenhaminan AFUKiin suorittamaan sirkusopintoja.

Marius Laiho
Marius Laiho (v. 1991) on helsinkiläinen näyttelijä. Hän on työskennellyt Ylioppilasteatterin produktioissa vuodesta 2014 ja opiskellut näyttelijäntyötä Laajasalon Kansanopistossa. Laiho on esiintynyt lyhytelokuvissa ja mainoksissa, ja on perustanut “Broljekset”-huumoriryhmän veljensä Miron kanssa.

Fikrete Miftari
Fikrete Miftari (v. 1988) on kosovolainen näyttelijä. Hän on opiskellut näyttelijätyön tutkinnon University of Phristina Faculty of Artsissa ja Helsingin Teatterikorkeakoulussa. Miftari on työskennellyt näytelmissä (viimeisimpänä Sarah Kanen Psychosis 4:48), elokuvissa ja myös nykytanssijana.

Lauri Ranta
Lauri Ranta (v. 1991) on helsinkiläistynyt muusikko, säveltäjä ja äänisuunnittelija. Ylioppilasteatterin jäsen hän on ollut vuodesta 2015. Ranta on opiskellut pianonsoittoa Turun konservatoriossa ja Palmgren-konservatoriossa. Tällä hetkellä hän opiskelee musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa. Elektronista musiikkia Ranta on säveltänyt vuodesta 2002. Hän on säveltänyt musiikkia myös teatteriesityksiin ja lyhytelokuviin.

Ohjaus Saban Ramadani
Käsikirjoitus Taimi Nevaluoma
Valosuunnittelija Rasmus Strandell
Lavastaja Elle Mikkola
Tarpeistonvalmistaja Minna Vuori
Äänisuunnittelu ja musiikki Elisabeth Ehrnrooth, Sampo Korrensalo, Lauri Ranta
Pukusuunnittelija Kati Lätti
Maskeeraaja Joonas Lampi
Valokuvaaja Annika Haapanen
Graafikko Ella Nieminen
Lavalla Fikrete Miftari, Marius Laiho, Saban Ramadani, Aliisa Rinne

Ensi-ilta oli Studiossa 30. kesäkuuta 2017