OUTO HALU

8.12.2023 – 3.2.2024

OUTO HALU – eroottis-herooinen fanifiktiospektaakkeli

tulen rivien välistä
tulen suuhusi kuin kieli,
ilma, lima, liha

 

tulen sisääsi kuin valo
palo, outo halu
kirjoitan itseni todeksi

Outo halu on tuhlaileva, tuhma ja leikkisä esitys, joka ammentaa maailmansa fanifiktiosta. 

Fanifiktiolla tarkoitetaan fanien tuottamaa fiktiivistä tekstiä, jossa lähtökohtana on käytetty jotakin populaarikulttuurin tuotetta, kuten televisiosarjaa, elokuvaa, kirjaa, sarjakuvaa tai julkisuuden henkilöitä.

Outo halu vyöryttää näyttämölle ikonisia hahmoja aina Harry Potterista Afroditen kautta Prätkähiiriin. Esitys rakentaa kietoutuneita ja kieroutuneita fanifiktiouniversumeja, joiden kautta se tarkastelee vaikeasti paikantuvaa ja sanoitettavaa halua.

Outo halu on paitsi pervo provokaatio, myös oodi mielikuvituksen ja kertomusten voimalle, fiktiolle ja taiteelle.

Esityksen ensimmäinen puoli on spektaakkelimainen, kuumankostea näyttämöfantasia. Toisella puoliajalla esitys levittäytyy koko Ylioppilasteatterin tilaan intiiminä immersiivisenä kuljetuksena.

Esitys on Ylioppilasteatterin syksyn 2023 uusien jäsenten ensimmäinen produktio sekä Anna Kankilan ja Ronja Louhivuoren ensimmäinen ohjaus taiteellisina vastaavina.

Hanat auki – it’s ok to cry!

 

Esityksen kesto n. 2h 20min (sis. väliajan)

 

ohjaus: Anna Kankila ja Ronja Louhivuori
dramaturgia ja esityksen materiaalit: Anna Kankila, Ronja Louhivuori ja työryhmä
lavastus: Heta Louhimo ja työryhmä
musiikki ja äänisuunnittelu: Tassu Haapalainen
valosuunnittelu: Sara Jalonen ja Aapo Loimalahti
videosuunnittelu: Sara Jalonen
pukusuunnittelu: Elsa Aarnio, Emilia Hutri, Heta Louhimo, Ronja Louhivuori ja Mitro Partti
maskeeraussuunnittelu: Emilia Hutri
koreografia: Liinu Ovaskainen
ohjaajien assistentti: Mitro Partti
graafinen suunnittelu: Olivia Kojola
promokuvat ja -videot: Kari Huotari ja Vilppu Rantanen
tuotanto: Tommi Kokkonen 

näyttämöllä: Elsa Aarnio, Silmu Haapasalo, Tobias Holmberg, Hannah King, Pieta Kiviranta, Riku Leskinen, Valtteri Luukkonen, Stella Massa, Liinu Ovaskainen, Oona Pätäri ja Laura Tyyskä

 

Anna Kankila ja Ronja Louhivuori kävivät Radio Helsingissä kertomassa Outo halu -esityksestä perjantaina 8.12. Kuuntele haastattelu tästä.


Näytökset

Ensi-ilta pe 8.12. klo 19 loppuunmyyty
ma 11.12. klo 19
ti 12.12. klo 19
ke 13.12. klo 19

ti 9.1. klo 19
pe 12.1. klo 19 loppuunmyyty
la 13.1. klo 15
to 18.1. klo 19
la 20.1. klo 15 loppuunmyyty
su 21.1. klo 15 loppuunmyyty
to 25.1. klo 19
pe 26.1. klo 19
la 27.1. klo 15 loppuunmyyty
ti 30.1. klo 19 loppuunmyyty
ke 31.1. klo 19 loppuunmyyty
pe 2.2. klo 19 loppuunmyyty 
la 3.2. klo 15 loppuunmyyty

 

Liput

peruslippu 20€
kannatuslippu 30€
opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja pienituloiset 14€
teatterialan ammattilaiset, SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€
solidaarisuuslippu 5€ (myynnissä rajattu määrä per näytös)


HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.


RYHMÄLIPUT (min 10 hlö):
– peruslipusta 14€/hlö
– alennuslipusta 8€/hlö

 

Lisätiedot / ryhmävaraukset / tiedustelut
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

 

Sisältövaroitukset ja
-huomiot

Esitys sisältää seksuaalisesti värittyneillä sekä väkivaltaisilla eleillä, kielellä ja kuvastolla leikittelyä. Esitys ei välttämättä sovi herkimmille katsojille.

Sisältövaroitukset

  • alaikäisiin kohdistuvasta seksuaalisesta ahdistelusta puhuminen
  • väkivallan sanallinen kuvailu
  • nylkemisen sanallinen kuvailu
  • kuolemasta puhuminen
  • seksuaalisesti värittynyt kieli ja kuvasto
  • osittainen alastomuus
  • teräaseet
  • vilkkuvat valot
  • kovat äänet
  • teatterisavu

Tilassa liikkuminen ja yleisökontakti
Esityksen toinen puoliaika on immersiivinen ja sisältää liikkumista teatterin tiloissa. Osuudessa näyttelijät ovat vuorovaikutuksessa katsojien kanssa, mutta eivät ota fyysistä kontaktia kysymättä katsojalta asiasta erikseen. Osa teatterin tiloista on fyysisesti esteellisiä ja ne sisältävät ahtaita käytäviä ja oviaukkoja sekä portaita. Katsojalla on mahdollisuus vaikuttaa, mihin teatterin tiloihin haluaa liikkua ja näin osallistua immersiiviseen osuuteen omien tarpeittensa mukaan. Tarkemmat esteettömyystiedot löydät kohdasta saavutettavuus.

Kysythän tarvittaessa lisätietoa tuottajalta: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

 


Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

 

 

Ylioppilasteatterin Studio

Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

 

 

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23). Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

SISÄÄNKÄYNNIT
Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23) sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti on hissillinen, ja saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

TILASSA LIIKKUMINEN, WC, JA PYÖRÄTUOLIPAIKAT
Teatterin aulan käytävät ovat kapeita ja aulan kaikkiin osiin liikkuminen esimerksi pyörätuolilla ei valitettavasti ole mahdollista. Kulku Kaivopihan ovesta teatterin aulaan ja aulasta Studion pyörätuolipaikoille sisältää kaksi matalaa kynnystä, jotka ovat ylitettävissä avustajan kanssa.

Teatterin WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset. Teatteria lähimmät esteettömät WC-tilat löytyvät Stockmann-tavaratalon 8, 4, –2A -kerroksista osoitteesta Aleksanterinkatu 52. Tavaratalon kerrosopasteen löydät tästä. Stockmann on esityspäivisin avoinna ennen esityksen alkua.

Esityksen immersiivisessä osuudessa liikkumisen apuvälineitä käyttävät katsojat ohjeistetaan kohtauksiin, joihin osallistuminen ei vaadi ahtaissa käytävissä tai portaissa liikkumista.

KUULOVAMMAISET KATSOJAT
Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen. Tulkin on lisäksi mahdollista tulla katsomaan esitys maksutta etukäteen tulkkaukseen valmistautumista varten.

PARKKEERAUS
Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

 

Yhteistyössä