QUEER-BABY <3 Pride

Mustikkamaan kesäteatterissa

Avoimet harjoitukset 30.6. // Queerit lavatanssit 1.7.

Helsinki Pride -viikkoa juhlitaan tänä vuonna 27.6.–3.7.2022. Tämän vuoden teema on “Kohtaamisia”.
YT osallistuu Pride-viikkoon kaksipäiväisellä ohjelmalla, joka järjestetään Mustikkamaan kesäteatterilla torstaina 30.6. sekä perjantaina 1.7. Molemmat tapahtumapäivät ovat pääsymaksuttomia.

Queer-Babyn avoimet harjoitukset 30.6. klo 18-20

 
Tänä vuonna Mustikkamaan kesäteatterissa nähdään John Watersin Cry-Baby -elokuvaan löyhästi perustuva musiikkiteatteriesitys Queer-Baby, joka saa ensi-iltansa lauantaina 16.7. Järjestämme Pride-torstaina 30.6. klo 18 alkaen avoimet harjoitukset, joissa esitetään pieniä maistiaisia kesän esityksestä.
Pubi Ruusun baarissa on lisäksi tarjolla holittomia virvokkeita ja pientä vegaanista purtavaa.
 
 
Baari palvelee klo 18-20.
Itse harjoitukset aloitamme klo 19.00.
 
 

Paikan päällä sinulla on lisäksi mahdollisuus osallistua lippuarvontaan ja kuulla lisätietoa Ylioppilasteatterin toiminnasta.

 

Queerit lavatanssit 1.7. klo 18-00

 
Queer Babyn työryhmä toivottaa sinut tervetulleeksi Pride-perjantaina 1.7. Pubi Ruusun baariin, Helsingin queereimmälle tanssilavalle, laittamaan jalalla koreasti ja nauttimaan kesäillasta kanssamme.
Näissä karkeloissa ei luonnollisesti ole miesten tai naisten hakuvuoroja eikä osallistuminen vaadi tangoaskelten osaamista – kaikenlainen liike on yhtä arvokasta! Tule humppaamaan, valssaamaan, reivaamaan tai ihan vaan nauttimaan musiikista luonnonkauniille Mustikkamaalle.
Tanssimisen lisäksi pääset osallistumaan Pubi Ruusun Pride-teemaiseen pubivisaan, speed datingiin ja leikkaamaan itsellesi kesätukan Queer Cut Helsingin pop up -parturiin. Jos tanssiminen jännittää, voit osallistua alkuillasta Queer-sensitiiviselle paritanssitunnille ennen illan rientoja. Myöhäisiltana musiikista vastaa DJ-kollektiivi CEX.
 

 

Ohjelma

18.00 Queer-sensitiivinen salsatunti by Vane
20.00 Speed Dating
21.00 Edit
21.30 Pubi Ruusun Pride-visa
22.00 CEX

18.00-21.00 Queer Cut Helsingin pop-up -parturi

Pubi Ruusun baarissa on lisäksi tarjolla holittomia virvokkeita ja pientä vegaanista purtavaa.

 
 

Saapuminen

Osoite: Mustikkamaankuja 1 / Helsinki

Metrolla/Pyörällä

Kulosaaren metroasemalta on noin 1,3 kilometriä kävelymatkaa kesäteatterille. Esityspaikalle pääsee lisäksi Kalasamasta Isoisänsiltaa pitkin esim. keskustasta pyörällä tullessa.

Bussilla

Paikalle pääsee bussilla numero 16, joka kulkee Rautatientorilta Korkeasaareen, poistumispysäkki on Mustikkamaa. Bussipysäkiltä kesäteatterille on matkaa noin 100 metriä.

Autolla

Alueen välittömässä läheisyydessä on maksuttomia parkkipaikkoja. Parkkialueelta kesäteatterille on matkaa noin 200 metriä. Kannustamme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

Saavutettavuus

Kesäteatterin varsinaiseen katsomoon on esteetön kulku tasaista hiekkatietä pitkin. Kulku kesäteatterin kahvion tiskille Mustikkamaankujalta on puolestaan hieman epätasainen, mutta mahdollinen kulkea esimerkiksi pyörätuolilla. Tapahtumapaikalla on esteetön ulko-WC.
 
Olethan saavutettavuuteen liittyvissä asioissa yhteydessä tuottajaamme sähköpostilla:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

Turvallisempi tila

Sitoudumme molempina tapahtumapäivinä noudattamaan Ylioppilasteatterin turvallisemman tilan periaatteita.
 


Mikä on kiusaamista?

Kiusaamista on esimerkiksi ilkeät ja pilkkaavat puheet, huutaminen, uhkailu, painostus, juoruilu, mustamaalaaminen, eristäminen eli jättäminen porukan ulkopuolelle, puhumattomuus, työnteon jatkuva arvostelu ja toisten työnteon vaikeuttaminen. Kaikki pahaa mieltä aiheuttava käytös ei ole kiusaamista. Kiusaamista ei ole esimerkiksi erilaiset mielipiteet tai näkemykset asioista.


Mitä on häirintä?

Seksuaalista häirintää on sukupuolisesti vihjailevat eleet ja kieli, seksuaalisesti värittyneet puheet ja vitsit, vartaloa, pukeutumista tai yksityiselämää koskevat huomautukset tai kysymykset, seksuaalisesti värittyneet puheet, koskettelu, sukupuolista kanssakäymistä koskevat ehdotukset tai vaatimukset. Sukupuoleen perustuvaa häirintää on halventava puhe naisista, miehistä tai muuta sukupuolta olevista, toisen alentaminen sukupuolen perusteella, kiusaaminen silloin, kun se perustuu kiusatun sukupuoleen. Jokaisella on oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen. Se tarkoittaa, että väkivalta tai uhkailu on täysin kiellettyä Ylioppilasteatterissa.


Mitä on syrjintä?

Kaikkia täytyy kohdella tasapuolisesti. Syrjintää on esimerkiksi eriarvoinen kohtelu sukupuolen, seksuaalisuuden, etnisen taustan, perhesuhteiden, luokkataustan, kyvykkyyden, kielen, uskonnon tai mielipiteiden perusteella.

 

Miten toimin?

 

Tunnista etuoikeutesi
Hierarkiat ja sortavat normit ovat osa yhteiskuntaamme. Yksikään ihminen, kuinka tiedostava tai hyväntahtoinen tahansa, ei ole niiden ulottumattomissa. Kulttuurinmuutos ei kuitenkaan ole pelkästään mahdollinen – se tapahtuu joka päivä. Normien kyseenalaistaminen vie meitä kohti tasavertaisempaa yhteiskuntaa.

Tunnista ennakkoluulosi
Tiedosta, että oletuksesi ihmisten ulkonäöstä, sukupuolen ilmaisusta, ihonväristä, kielellistä tai fyysisistä ominaisuuksista tai luokkataustasta voivat vaikuttaa käytökseesi heitä kohtaan. Sen sijaan että tekisit oletuksia ihmisten kehoista, persoonallisuuksista, identiteeteistä, taustoista tai siitä “mistä he tulevat”, anna jokaisen olla oma itsensä. Jokaisella on itse oikeus määritellä oma identiteettinsä – sukupuolinen ja seksuaali-identiteetti mukaan lukien. Käytä ihmisistä vain sellaisia termejä jotka he itse hyväksyvät: kysyminen on ainoa tapa ottaa selvää.

Ei tarkoittaa ei
Kunnioita jokaisen rajoja – sekä fyysisiä että psyykkisiä. Jälleen kerran, kysyminen on ainoa tapa tietää mitkä toisen ihmisen rajat ovat. Hanki aina sanallinen tai muutoin ehdottoman varma suostumus ennen kuin kosketat jotakuta.

Ota vastuuta
Muista että huonoa käytöstä ei voi koskaan selitellä päihtymyksellä. Muista että asiat, jotka ovat sinusta nautittavia ja mukavia, voivat tuottaa joillekin muille epämukavuutta tai ahdistusta. Jos joku kokee tulleensa satutetuksi, heillä on oikeus tuntea ja ilmaista se ilman,
että heidän kokemustaan kyseenalaistetaan tai tapaansa reagoida arvostellaan. Mahdollisuus vetää omat rajat ja kyky ottaa vastaan toisten rajanvedot on turvallisuuskysymys. Näissä tilanteissa ei ole syytä olla puolustuskannalla, koska rajojen vetäminen ei ole kritiikki tai hyökkäys persoonaasi kohtaan.

Kunnioita
Kunnioitetaan jokaisen mahdollisuutta muutokseen ja keskustellaan rakentavasti. Ihmisen ominaisuuksien tai taustojen tuomitseminen ei ole hyvä tapa käsitellä sortavaa käytöstä. Sen sijaan tee selväksi mitkä teot ovat epätoivottavia. Nähdään erilaisuus positiivisena, eikä siedetä lainkaan syrjintää tai minkäänlaista rasismia! Tehdään Ylioppilasteatterista paikka, jossa näistä asioista voidaan puhua! Huolehditaan siitä, että Ylioppilasteatterissa on helppo pyytää apua ja tukeutua muihin!