Ylioppilasteatteri <3 Pride
Mustikkamaan kesäteatterissa 29.-30.6.
to 29.6. SLUTOPIA – avoimet harjoitukset
pe 30.6. Mustikkamaan queerit lavatanssit
SLUTOPIAN avoimet harjoitukset 29.6. klo 18-20
Tänä vuonna Mustikkamaan kesäteatterissa nähdään queerfantasiaseikkailu SLUTOPIA, joka saa ensi-iltansa keskiviikkona 12.7. Järjestämme Pride-torstaina 29.6. klo 18 alkaen avoimet harjoitukset, joissa esitetään pieniä maistiaisia tulevasta esityksestä.
Kahviossa on lisäksi tarjolla holittomia virvokkeita ja pientä vegaanista purtavaa. Kahvio palvelee klo 18-20. Itse harjoitukset aloitamme klo 19.00.
Paikan päällä sinulla on lisäksi mahdollisuus osallistua lippuarvontaan ja kuulla lisätietoa Ylioppilasteatterin toiminnasta.
Mustikkamaan queerit lavatanssit 30.6. klo 18.00-01.30
Näissä karkeloissa ei luonnollisesti ole miesten tai naisten hakuvuoroja eikä osallistuminen vaadi tangoaskelten osaamista – kaikenlainen liike on yhtä arvokasta! Tule humppaamaan, valssaamaan, reivaamaan tai ihan vaan nauttimaan musiikista luonnonkauniille Mustikkamaalle.
Ennen tanssiaisten alkua illan avaa Tampereen kuningattarien dragmusikaali “Becoming Icons”. Tämän lisäksi pääset osallistumaan, speed datingiin ja leikkaamaan itsellesi kesätukan Queer Cut Helsingin pop up -parturiin. Jos tanssiminen jännittää, voit osallistua alkuillasta Queerille paritanssitunnille ennen illan rientoja. Loppuillan musiikista vastaa DJ-kollektiivi CEX.
Ohjelma
18.00 Tampereen kuningattaret: Becoming Icons -dragmusikaali
19.30 Elina / Queer Latin Dance Helsinki: Parisalsaopetus
20.30 Speed dating ja vapaata tanssimista
21.30 Pride-tietovisa ja vapaata tanssimista
23.00 CEX
18.00-21.00 Queer Cut Helsingin pop-up -parturi
Tapahtumassa voit osallistua kesäteatterilla 12.7. ensi-iltansa saavan SLUTOPIA-esityksen lippuarvontaan.
Saapuminen
Osoite: Mustikkamaankuja 1 / Helsinki
Metrolla/Pyörällä
Kulosaaren metroasemalta on noin 1,3 kilometriä kävelymatkaa kesäteatterille. Esityspaikalle pääsee lisäksi Kalasamasta Isoisänsiltaa pitkin esim. keskustasta pyörällä tullessa.
Bussilla
Paikalle pääsee bussilla numero 16, joka kulkee Rautatientorilta Korkeasaareen, poistumispysäkki on Mustikkamaa. Bussipysäkiltä kesäteatterille on matkaa noin 100 metriä.
Autolla
Alueen välittömässä läheisyydessä on maksuttomia parkkipaikkoja. Parkkialueelta kesäteatterille on matkaa noin 200 metriä. Kannustamme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.
Saavutettavuus
Kulku kesäteatterin kahvion tiskille Mustikkamaankujalta on hieman alamäkeen viettävää nurmikkoista maastoa, mutta joka on mahdollinen kulkea esimerkiksi pyörätuolilla avustajan kanssa. Tapahtumapaikalla on esteetön ulko-WC. Mustikkamaan kesäteatterilla ei valitettavasti ole käytössä induktiosilmukkaa. Kehotamme kuulovammaisia kävijöitä tuomaan mukanaan tulkin. Annamme tapahtumasta mielellämme etukäteistietoa tulkkausta varten sähköpostitse (esim. juonnot ja teatteriesitysten käsikirjoitukset): Mustikkamaan kesäteatterilla ei valitettavasti ole käytössä induktiosilmukkaa. Kehotamme kuulovammaisia kävijöitä tuomaan mukanaan tulkin. Annamme tapahtumasta mielellämme etukäteistietoa tulkkausta varten sähköpostitse (esim. juonnot ja teatteriesitysten käsikirjoitukset).
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.
Turvallisempi tila
Mikä on kiusaamista?
Kiusaamista on esimerkiksi ilkeät ja pilkkaavat puheet, huutaminen, uhkailu, painostus, juoruilu, mustamaalaaminen, eristäminen eli jättäminen porukan ulkopuolelle, puhumattomuus, työnteon jatkuva arvostelu ja toisten työnteon vaikeuttaminen. Kaikki pahaa mieltä aiheuttava käytös ei ole kiusaamista. Kiusaamista ei ole esimerkiksi erilaiset mielipiteet tai näkemykset asioista.
Mitä on häirintä?
Seksuaalista häirintää on sukupuolisesti vihjailevat eleet ja kieli, seksuaalisesti värittyneet puheet ja vitsit, vartaloa, pukeutumista tai yksityiselämää koskevat huomautukset tai kysymykset, seksuaalisesti värittyneet puheet, koskettelu, sukupuolista kanssakäymistä koskevat ehdotukset tai vaatimukset. Sukupuoleen perustuvaa häirintää on halventava puhe naisista, miehistä tai muuta sukupuolta olevista, toisen alentaminen sukupuolen perusteella, kiusaaminen silloin, kun se perustuu kiusatun sukupuoleen. Jokaisella on oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen. Se tarkoittaa, että väkivalta tai uhkailu on täysin kiellettyä Ylioppilasteatterissa.
Mitä on syrjintä?
Kaikkia täytyy kohdella tasapuolisesti. Syrjintää on esimerkiksi eriarvoinen kohtelu sukupuolen, seksuaalisuuden, etnisen taustan, perhesuhteiden, luokkataustan, kyvykkyyden, kielen, uskonnon tai mielipiteiden perusteella.
Miten toimin?
Tunnista etuoikeutesi
Hierarkiat ja sortavat normit ovat osa yhteiskuntaamme. Yksikään ihminen, kuinka tiedostava tai hyväntahtoinen tahansa, ei ole niiden ulottumattomissa. Kulttuurinmuutos ei kuitenkaan ole pelkästään mahdollinen – se tapahtuu joka päivä. Normien kyseenalaistaminen vie meitä kohti tasavertaisempaa yhteiskuntaa.
Tunnista ennakkoluulosi
Tiedosta, että oletuksesi ihmisten ulkonäöstä, sukupuolen ilmaisusta, ihonväristä, kielellistä tai fyysisistä ominaisuuksista tai luokkataustasta voivat vaikuttaa käytökseesi heitä kohtaan. Sen sijaan että tekisit oletuksia ihmisten kehoista, persoonallisuuksista, identiteeteistä, taustoista tai siitä “mistä he tulevat”, anna jokaisen olla oma itsensä. Jokaisella on itse oikeus määritellä oma identiteettinsä – sukupuolinen ja seksuaali-identiteetti mukaan lukien. Käytä ihmisistä vain sellaisia termejä jotka he itse hyväksyvät: kysyminen on ainoa tapa ottaa selvää.
Ei tarkoittaa ei
Kunnioita jokaisen rajoja – sekä fyysisiä että psyykkisiä. Jälleen kerran, kysyminen on ainoa tapa tietää mitkä toisen ihmisen rajat ovat. Hanki aina sanallinen tai muutoin ehdottoman varma suostumus ennen kuin kosketat jotakuta.
Ota vastuuta
Muista että huonoa käytöstä ei voi koskaan selitellä päihtymyksellä. Muista että asiat, jotka ovat sinusta nautittavia ja mukavia, voivat tuottaa joillekin muille epämukavuutta tai ahdistusta. Jos joku kokee tulleensa satutetuksi, heillä on oikeus tuntea ja ilmaista se ilman,
että heidän kokemustaan kyseenalaistetaan tai tapaansa reagoida arvostellaan. Mahdollisuus vetää omat rajat ja kyky ottaa vastaan toisten rajanvedot on turvallisuuskysymys. Näissä tilanteissa ei ole syytä olla puolustuskannalla, koska rajojen vetäminen ei ole kritiikki tai hyökkäys persoonaasi kohtaan.
Kunnioitetaan jokaisen mahdollisuutta muutokseen ja keskustellaan rakentavasti. Ihmisen ominaisuuksien tai taustojen tuomitseminen ei ole hyvä tapa käsitellä sortavaa käytöstä. Sen sijaan tee selväksi mitkä teot ovat epätoivottavia. Nähdään erilaisuus positiivisena, eikä siedetä lainkaan syrjintää tai minkäänlaista rasismia! Tehdään Ylioppilasteatterista paikka, jossa näistä asioista voidaan puhua! Huolehditaan siitä, että Ylioppilasteatterissa on helppo pyytää apua ja tukeutua muihin!