SLUTOPIA

Mustikkamaan kesäteatterissa 12.7.-19.8.2023

Slut = (engl.) halventava termi henkilöstä, jolla ajatellaan olevan löyhä seksuaalinen moraali. Termiä on koitettu lunastaa eri yhteisöjen toimesta, mutta sillä on edelleen vahva negatiivinen kaiku.

Olipa kerran fantastinen, maaginen ja sexy seurue, joka asui salaisella paratiisisaarella. Legenda kertoo, että saarelle pääsi ainoastaan tarkoin vartioidusta, taianomaisesta Rautakaapista. Meininki saarella oli äärimmäisen onnellista ja HOT. Elämä oli yhtä aurinkoa, juhlaa ja vapaata rakkautta. Tätä yhteisöä eivät sitoneet muiden maailmojen säännöt, heitä eivät kahlinneet ympäröivän maailman odotukset. 

Kun saarelle saapuu synkän ennustuksen saattelemana muukalainen Harmaalta Mantereelta, syöksee tämä Slutopian kyläyhteisön kaaokseen. Onko muukalainen uhka yhteisön onnellisuudelle vai kutitteleva kutsu tuntemattomaan? Mitä kyläneuvosto salaa ja miksi Slutopia on ylipäätään perustettu?

Utopia = “hyvä paikka”, “ei paikkaa”

Esitys käsittelee yhteisöä, valtaa ja turvaa. Onko parempi elää tutussa ja turvallisessa vai kohdata maailma vaaroineen? Mikä kaikki on sallittua oman yhteisön suojelemiseksi ja mitä jos aina ei voikaan elää arvojensa mukaisesti? Entä voiko yhteistä utopiaa olla olemassakaan?

Slut = (ruots.) loppu

Esitys on taiteellisten vastaavien Ser Lutka Jenni Korpelan ja Ser Lutka Elena Rekolan viimeinen ohjaus Ylioppilasteatterille.

 

Työryhmä

käsikirjoitus Natalia Karjalainen, Jenni Korpela, Elena Rekola, Paul Sainio ja Eemeli Väisänen
ohjaus Jenni Korpela ja Elena Rekola
ohjaajien assistentti Fanni Vihersaari
puvustus Emilia Hutri, Taina Kuronen ja Sade Korkka
maskeeraus Sade Korkka
lavastus Konsta Thil ja Karoliina Vesa
äänisuunnittelu ja sävellys Paul Sainio
valosuunnittelu Eemeli Väisänen
koreografia
Sointu Saraste ja Laura Wiklund
graafinen suunnittelu Sade Korkka
lauluvalmennus Ella Jäppinen
traileri Netta Simola
valokuvat Tuisku Ojanperä
kuvausassistentti Paula Dufva
ääniajo näytöksissä: Paul Sainio ja Jonatan Noponen
tuotanto Natalia Karjalainen, Tommi Kokkonen, Irina Ritvanen ja Marjuli Heliö

lavalla Taisiya Kostyuk, Jade Manner, Jenni Murtonen, Lili Oksman, Mitro Partti, Sarah Puukka, Sointu Saraste, Susanna Seppälä, Laura Tyyskä, Eemeli Väisänen ja Laura Wiklund

 

Sisältövaroitukset

aseet, kuolema, graafinen seksuaalinen kieli, homofobia

Esitys sisältää lisäksi kovia ääniä ja teatterisavua. Voit kysyä halutessasi tarkemmin esityksen sisällöstä sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Esitystä suositellaan yli 16-vuotiaille.

 

 

Liput

peruslippu 20€
kannatuslippu 30€
opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varus- tai siviilipalvelusta suorittavat 14€
teatterialan ammattilaiset: 10€
SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€
solidaarisuuslippu 5€

 

RYHMÄLIPUT (min 10 hlö):

– peruslipusta 14€/hlö
– alennuslipusta 8€/hlö

 

HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.

 

SAAPUMINEN

Osoite: Mustikkamaankuja 1 / Helsinki

Metrolla/Pyörällä

Kulosaaren metroasemalta on noin 1,3 kilometriä kävelymatkaa kesäteatterille. Esityspaikalle pääsee lisäksi Kalasamasta Isoisänsiltaa pitkin esim. keskustasta pyörällä tullessa.

Bussilla

Paikalle pääsee bussilla numero 16, joka kulkee Rautatientorilta Korkeasaareen, poistumispysäkki on Mustikkamaa. Bussipysäkiltä kesäteatterille on matkaa noin 100 metriä.

Autolla

Alueen välittömässä läheisyydessä on maksuttomia parkkipaikkoja. Parkkialueelta kesäteatterille on matkaa noin 200 metriä. Kannustamme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

Lisätiedot ja ryhmävaraukset

tuottaja@ylioppilasteatteri.fi 

 

 

Turvallisempi tila

Noudatamme kaikissa tapahtumissamme Ylioppilasteatterin turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Saavutettavuus

Kesäteatterin varsinaiseen katsomoon on esteetön kulku tasaista hiekkatietä pitkin Mustikkamaankujalta ja katsomon eturivissä on pyörätuolipaikka.
Kulku kesäteatterin kahvion tiskille Mustikkamaankujalta on hieman alamäkeen viettävää nurmikkoista maastoa, mutta joka on mahdollinen kulkea esimerkiksi pyörätuolilla. Tapahtumapaikalla on esteetön ulko-WC.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja. Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Myös avustaja- ja opaskoirat ovat ehdottoman tervetulleita Mustikkamaalle.

Mustikkamaan kesäteatterilla ei valitettavasti ole käytössä induktiosilmukkaa. Kehotamme kuulovammaisia kävijöitä tuomaan mukanaan tulkin. Annamme esityksestä mielellämme etukäteistietoa ja käsikirjoituksen etukäteen luettavaksi tulkkausta varten sähköpostitse.

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä asioissa yhteydessä tuottajaamme sähköpostilla:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

 

Mukana bileissä: