Dokumenttidraamaa Ylioppilasteatterissa:

Valtuusto – Eli kuinka pienistä asioista tulee suuria ja suurista pieniä.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harry Bogomoloffin mielestä Helsinki on kauneimmillaan tyhjänä. Tämä käy ilmi 12.9.2007 pidetyn Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksen keskustelupöytäkirjasta. Puoluetoveri Irmeli Walldén-Paulig tietää kertoa, että globalisaatio on tullut jäädäkseen. Keskustan Laura Kolbe lausuu ryhmänsä puolesta Pekka Korpiselle pienen runon. RKP:n Björnberg-Enckell muistuttaa, että ihmisten tulisi käyttäytyä samalla tavalla asuvatpa he sitten pienessä talossa tai korkeassa talossa. ”Ensin täällä tehdään sairaita ja sitten sairaalaan”, lauleskelee kommunistien Yrjö Hakanen ja ihmettelee mihin Helsingin satojen miljoonien ylijäämä katoaa.

Kunnallisvaalivuoden kunniaksi Ylioppilasteatteri aloittaa esityssarjan, jossa perehdytään Helsingin kaupunginvaltuuston toimintaan ja mielenliikkeisiin. Sarjan ensimmäinen osa toteutetaan lukudraamana. Esitys käyttää tekstinään viime syyskuisen kaupunginvaltuuston kokouksen keskustelupöytäkirjasta poimittuja puheenvuoroja. Valtuutetut ovat joukko ihmisiä, jotka haluavat tehdä hyvää. Pyrkimyksenä on osoittaa mitä he sanovat, ei etsiä sitä, mitä he eivät ole osanneet sanoa. Unelmat ja todellisuus käyvät kovaa kamppailua valtuutettujen puheenvuoroissa. Keskustelupöytäkirjat ovat poliittista satiiria puhtaimmillaan.

Ylioppilasteatterin Valtuusto tuo poliitikot takaisin valokeilaan ja päärooliin. Jos helsinkiläinen ei jaksa raahautua politiikan pariin, on politiikka tuotava helsinkiläisen luo. Ei ole yhdentekevää ketkä Vanhalla Raatihuoneella asioistamme päättävät.

Teksti
Helsingin kaupunginvaltuuston kokous nro 15/12.09.2007, keskustelupöytäkirja

Ohjaus
Susanna Kuparinen

Ohjaus ja dramaturgia
Susanna Kuparinen
Ruusu Haarla

Ohjaajan assistentti
Ruusu Haarla

Valtuutetut
Ylioppilasteatterin näyttelijät:
Mirva Anjala
Seidi Haarla
Jari Hanska
Katariina Jumppanen
Tuomas Kokko
Anna Kuusamo
Tero Laaksonen
Katariina Lantto
Mirka Lempinen
Jani Nikulainen
Lukas Priklopil
Sini Sandman

Visuaalinen suunnittelu
Akse Pettersson

Videokuva

Konsta Väänänen

Puvut
Saara Ryymin

Ääni
Aleksi Kanko

Ensi-ilta 24.2.2008