VIERAILU:

 

Toisissa tiloissa – Syntymäsauna

25.5.2024 klo 13

20-vuotias Toisissa tiloissa -kollektiivi esittää:
SYNTYMÄSAUNA

Toisissa tiloissa 20-vuotisjuhlavuoden aloittaa lauantaina 25.5. Ylioppilasteatterin studiossa järjestettävä harjoitedemonstraatio SYNTYMÄSAUNA.

Tapahtumassa palataan ryhmän syntymähetkeen: se koostuu sarjasta harjoitteita, jotka ryhmä esitti ihka ensimmäisessä demonstraatiossaan samassa studiossa 24.4.2004. Moni tuolloin esitellyistä harjoitteista, kuten ”Viesti ulkoavaruudesta”, ”Ihmisvuoristo, ”Kotilot”, ”Eläinrata” tai ”Joogapuisto”, kuuluvat yhä ryhmän säännölliseen repertuaariin. Harjoitteiden lisäksi Syntymäsauna sisältää katsauksen ryhmän historiaan, videotaltioinnin alkuperäisistä sessioista, sekä mahdollisuuden esittää kysymyksiä ryhmäläisille.

Kuinka ryhmän praktiikka on muuttunut vuosien varrella? Kuinka se on muuttanut osanottajiensa, niin ryhmäläisten kuin yleisönsä, tapaa tarkastella elämää ja ympäristöä? Minne tästä eteenpäin?

Ryhmän alkuperäisistä jäsenistä esiintymässä ovat ryhmässä yhä aktiivisina jäseninä toimivat Kaisa-Liisa Logrén, Mikko Lehtonen sekä ryhmän alkuperäinen koollekutsuja Esa Kirkkopelto. Muut esiintyjät ovat Antti Halonen, Timo Jokitalo, Eeva Kemppi Judit Kemppilä, Heli Mäkinen, Sami Vehmersuo ja Piia Peltola.

VAPAA PÄÄSY

Tilaisuuden kesto on 2 tuntia.
Esitystä voi tulla seuraamaan koko ajaksi tai haluamansa ajan.

Lisätiedot
info@toisissatiloissa.net

 

Elävä utopia – Toisissa tiloissa 20 vuotta

Suomalaisen esitystaiteen pioneeri Toisissa Tiloissa -kollektiivi juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Toisissa tiloissa aloitti toimintansa vuonna 2004 Nälkäteatterin piirissä ja on vuosien varrella kehittynyt Suomen yhdeksi merkittävimmäksi ja kansainvälisimmäksi esitystaiteen ryhmäksi, jolla on oma ainutlaatuinen estetiikka ja taiteellinen praktiikka.

Syntymäsauna on yksi osa juhlavuoden Elävä Utopia -kokonaisuutta. Elävä Utopia on sarja tapahtumia, joissa ryhmä esittää ja opettaa yleisölle harjoitteitaan kattavammin kuin koskaan aikaisemmin.

Juhlavuosi toteutetaan yhteistyössä Teatterimuseon, Esitystaiteen keskuksen ja Ylioppilasteatterin kanssa. Juhlavuoden tapahtumia tukee Suomen Kulttuurirahasto sekä Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Kaikki juhlavuoden tapahtumat, jotka keskittyvät pääosin syksylle 2024 löydät täältä.

 

 

Ylioppilasteatterin Studio Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23). Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

SISÄÄNKÄYNNIT
Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23) sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä). Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti on hissillinen, ja saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset. Ilmoitathan lipun ostamisen yhteydessä, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

TILASSA LIIKKUMINEN, WC, JA PYÖRÄTUOLIPAIKAT
Teatterin aulan käytävät ovat kapeita ja aulan kaikkiin osiin liikkuminen esimerksi pyörätuolilla ei valitettavasti ole mahdollista. Kulku Kaivopihan ovesta teatterin aulaan ja aulasta Studion pyörätuolipaikoille sisältää kaksi kynnystä. Teatterin WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset. Teatteria lähimmät esteettömät WC-tilat löytyvät Stockmann-tavaratalon 8, 4, –2A -kerroksista osoitteesta Aleksanterinkatu 52. Tavaratalon kerrosopasteen löydät tästä. Stockmann on esityspäivisin avoinna ennen esityksen alkua.

KUULOVAMMAISET KATSOJAT
Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen. Tulkin on lisäksi mahdollista tulla katsomaan esitys maksutta etukäteen tulkkaukseen valmistautumista varten.

PARKKEERAUS Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.) Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi