YLIOPPILASTEATTERIN KORONAOHJEISTUS 

TURVALLISUUSKÄYTÄNTÖMME KORONA-AIKAAN

(päivitetty 19.9.2021)

Ylioppilasteatteri sitoutuu viranomaisten ohjeistusten mukaisiin turvallisuusjärjestestelyihin niin harjoitusaikoinaan kuin esityksissä. Haluamme, että teatterissamme on turvallista ja viihtyisää olla. Pyydämme katsojiamme ottamaan huomioon ajankohtaiset suositukset ja perehtyvän teatterin toimenpiteisiin hyvissä ajoin.

Lipun osto

Suosittelemme lippujen ostamista verkkokaupastamme. Otamme paikan päällä vastaan vain korttimaksuja. Lippujen vaihto- ja peruutusoikeus on voimassa vielä ostetun lipun esityspäivänäkin. Peruttuihin esityksiin lippunsa ostaneihin otamme suoraan yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Katsomojärjestelyt

Rakennamme katsomon varta vasten ajankohtaiset kapasiteettirajoitukset huomioiden. Katsomo ei ole numeroitu vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Katsojat pääsevät saliin hyvissä ajoin ennen esityksen alkua välttyäksemme ruuhkatilanteilta.

Älä tule teatteriin, jos oireilet.

Jos tulet kipeäksi, altistut koronalle tai olet ollut kontaktissa koronalle altistuneen henkilön kanssa, voit vaihtaa tai palauttaa lippusi ilman kuluja vielä esityspäivänä olemalla yhteydessä (tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.) Ota rohkeasti yhteyttä – palvelemme mielellämme!

Kasvomaskit

Suosittelemme aikuisille katsojillemme kasvomaskien käyttöä teatterin sisätiloissa – varauduthan tulemaan paikalle siis oman maskin kanssa. Kaikilla asiakaspalvelijoillamme teatterin aulatiloissa on käytössään suu-nenäsuojus.

Teatterin aula

Käytäthän saapuessasi käsidesiä tai pesethän kätesi wc-tiloissamme. Käsidesiä löytyy lipunmyyntipisteen yhteydestä teatterin aulasta. Otathan kanssakatsojat ja teatterintekijät huomioon pitämällä riittävästi etäisyyttä muihin. Vältäthän voimakkaita hajusteita – ne voivat aiheuttaa muissa katsojissa hengitystieoireita, kuten aivastelua.

Tehostettu siivous ja ilmanvaihto

Aula-, wc- ja esitystilat siivotaan päivittäin ja erityisesti juuri ennen näytöksiä. Huomiota kiinnitämme etenkin kosketuspintoihin, hanoihin ja ovenkahvoihin. Rakennuksen koneellista ilmanvaihtoa on tehostettu ja se on päällä 24/7.

Seuraamme viranomaisten koronaohjeistuksia aktiivisesti ja muokkaamme käytäntöjämme päivittyvien rajoitusten ja ohjeiden mukaisesti. Kysymykset ja yhteydenotot teatterin turvakäytäntöitä koskien voi ohjata sähköpostitse tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Lue lisätietoa (AVI).

Suomen Teatterit ry:n kansalliseen yleisöturvallisuusohjeistukseen voi tutustua täältä.

Perutut esitykset kaudella 2020.