YLIOPPILASTEATTERIN KORONAOHJEISTUS 

TURVALLISUUSKÄYTÄNTÖMME KORONA-AIKAAN

(päivitetty 20/11/20)

Ylioppilasteatteri sitoutuu viranomaisten ohjeistusten mukaisiin turvallisuusjärjestestelyihin niin harjoitusaikoinaan kuin esityksissä. Haluamme, että teatterissamme on turvallista ja viihtyisää olla. Pyydämme katsojiamme ottamaan huomioon ajankohtaiset suositukset ja perehtyvän teatterin toimenpiteisiin hyvissä ajoin.

Lipun osto
Suosittelemme lippujen ostamista verkkokaupastamme. Otamme paikan päällä vastaan vain korttimaksuja. Lippujen vaihto-ja peruutusoikeus on voimassa vielä ostetun lipun esityspäivänäkin. Peruttuihin esityksiin lippunsa ostaneihin otamme suoraan yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Katsomojärjestelyt
Rakennamme katsomon varta vasten turvavälietäisyyksin ja ajankohtaiset kapasiteettirajoitukset huomioiden. Katsomo ei ole numeroitu vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Katsojat pääsevät saliin hyvissä ajoin ennen esityksen alkua välttyäksemme ruuhkatilanteilta. Tarkastathan oman esityksesi käytännöt lipun mukana tulleessa infossa. Huomioithan turvavälit (1-2 metriä) siirtyessäsi saliin ja sieltä ulos.

Älä tule teatteriin, jos oireilet.
Jos tunnet pieniäkin oireita tai olet ollut kontaktissa koronalle altistuneen henkilön kanssa, voit vaihtaa lippusi ilman kuluja toiseen näytökseen vielä esityspäivänä ottamalla yhteys tuottajaan (p. 044-0864500) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuottaja@ylioppilasteatteri.fi. Ota rohkeasti yhteyttä – palvelemme mielellämme!

Kasvomaskit
Suosittelemme katsojillemme kasvomaskien käyttöä teatterin sisätiloissa – varauduthan tulemaan paikalle siis oman maskin kanssa. Kaikilla asiakaspalvelijoillamme teatterin aulatiloissa on käytössään suu-nenäsuojus.

Teatterin aula
Käytäthän saapuessasi käsidesiä tai pesethän kätesi wc-tiloissamme. Käsidesiä löytyy lipunmyyntipisteen yhteydestä teatterin aulasta. Otathan kanssakatsojat ja teatterintekijät huomioon pitämällä riittävästi etäisyyttä muihin. Muista huomioida turvaväli (1-2 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa. Vältäthän pintojen turhaa koskettelua. Emme järjestä väliaikatarjoilua, joten muista kahvitella kotona tai ulkona. Suosittelemme ottamaan ulkovaatteet mukaan saliin – aulassa on rajoitettu narikkatila. Vältäthän voimakkaita hajusteita – ne voivat aiheuttaa muissa katsojissa hengitystieoireita, kuten aivastelua.

Tehostettu siivous ja ilmanvaihto
Aula-, wc- ja esitystilat siivotaan päivittäin ja erityisesti juuri ennen näytöksiä. Huomiota kiinnitämme etenkin kosketuspintoihin, hanoihin ja ovenkahvoihin. Rakennuksen koneellista ilmanvaihtoa on tehostettu ja se on päällä 24/7.

Seuraamme viranomaisten koronaohjeistuksia aktiivisesti ja muokkaamme käytäntöjämme päivittyvien rajoitusten ja ohjeiden mukaisesti. Kysymykset ja yhteydenotot teatterin turvakäytäntöitä koskien voi ohjata sähköpostitse tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Lue lisätietoa (AVI).

Suomen Teatterit ry:n kansalliseen yleisöturvallisuusohjeistukseen voi tutustua täältä.

Perutut esitykset kaudella 2020.