KIELLETTY HEDELMÄ -PANEELIKESKUSTELUT

Helmikuussa 2022 Ylioppilasteatteri järjestää kaksi paneelikeskustelua, joissa syvennytään Kielletty hedelmä -esityksen teemoihin. Paneelikeskustelujen ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin tammikuussa.
 
 
 

Paneelikeskustelu 1 (ilmoitamme ajankohdan myöhemmin)

Vulva pois marginaalista – Miksi vulva hävettää ja hihityttää?

Panelisteina toimittaja Ina Mikkola, koomikko Eve Kulmala, sukupuolentutkija Tuija Pulkkinen sekä seksuaalineuvoja Katja Välikangas.

Paneelikeskustelu 2 (ilmoitamme ajakohdan myöhemmin)

Sukupuoli ja valta-asetelmat – Miksi olemme niin rakastuneita kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään?

Panelisteina aktivisti Piki Rantanen, mediatutkija Anu Koivunen sekä Ylioppilasteatterin taiteelliset vastaavat Jenni Korpela ja Elena Rekola.

 
Keskustelut järjestetään Ylioppilasteatterin studiossa Kielletty hedelmä -esityksen jälkeen. Paneelikeskusteluihin on vapaa pääsy. Päivitämme lisätietoja tälle sivuille lähiviikkoina.

Koronapassi ja terveysturvallisuus

Tarkastamme koronapassin kaikilta tiaan saapuvilta. 

Valmistauduthan näyttämään koronapassiasi ja kuvallista henkilöllisyystodistusta lipunmyyjälle saapuessasi Ylioppilasteatterille. Saat ladattua koronapassin mobiililaitteellesi tai tulostettua sen kirjautumalla Omakanta-palveluun.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Koronapassin saavat myös henkilöt, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet lisäksi yhden koronarokotuksen. Lue lisätietoa koronatodistuksesta tästä.

Seuraamme jatkuvasti epidemiatilanteen kehittymistä pääkaupunkiseudulla ja päivitämme koronaohjeistustamme tarpeen vaatiessa. Pidämme teatterilla erityistä huolta hygieniasta ja riittävästä ilmanvaihdosta. Teatterilla on tarjolla käsidesiä ja ilmaisia kasvomaskeja.

Tilaisuudessa on voimassa vahva maskisuositus. Älä osallistu kipeänä tai jos olet altistunut koronavirukselle.

Terveytesi on meille etusijalla ja tahdomme tehdä teatterivierailun Ylioppilasteatterilla turvalliseksi kaikille katsojillemme.

 

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita.
Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan). 

 

 

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla. Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin tila on valitettavasti esteellinen. Tilassa ei ole myöskään esteetöntä vessaa. Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on kuitenkin saavutettavissa avustajan kanssa.

Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa eikä esitystä ole tekstitetty. Voimme kuitenkin tarjota esityksen käsikirjoituksen seurattavaksi mobiililaitteelta tätä tarvitseville. Olethan asiasta yhteyksissä tuottajaan:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolta: Opasteena kyltti rautaportin edustalla. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Esteettömämpi sisäänkäynti Kaivopihalta: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 metrin päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi, joka johtaa teatterille (4 krs.). Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja. Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä avustajan kanssa saavutettavissa oleva Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Pyrimme päivittämään saavutettavuuteen liittyviä tietojamme kuluvan syksyn aikana. Saavutettavuuteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä tuottajaamme sähköpostilla:
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.