KORKEINTAAN VÄHÄN VÄSYNYT
15.-29.4.2023

Mikä kaikki meitä oikein uuvuttaa? Eeva Kolun samannimiseen kirjaan pohjautuva teos Korkeintaan vähän väsynyt sukeltaa uupumuksen suonsilmään, 2000-luvun burnout-kulttuuriin. Häpeä, suorittaminen ja täydellisyyden tavoittelu muodostavat ympäröivään maailmaamme kehän, jonka läpi venyttää omia rajojaan äärettömyyteen asti. Mitä tehdä kun self-help, sairaan kalliit tuoksukynttilät, joogaaminen ja ripsiväri eivät auta taistelussa uupumusta vastaan? Ylioppilasteatterin esitys tarkastelee ilmiötä liukumalla yhteiskunnallisesta henkilökohtaiseen näkökulmaan ja kysyy, kuinka tuntea itsensä riittäväksi yltäkylläisessä maailmassa, jossa mikään ei riitä? 

Esitys pohjautuu Eeva Kolun teokseen Korkeintaan vähän väsynyt. Eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä. Gummerus kustannus, 2020.

Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.

ohjaus: Mona Huczkowski
käsikirjoitus: Reetta Kinnarinen ja Maaria Sainio
dramaturginen apu: Mona Huczkowski ja Henna Heikkilä
ohjauksellinen apu ja näyttelijäntyön tutorointi: Tii Taxell
lavastus: Aleksi Elo
pukusuunnittelu ja maskeeraus: Sade Korkka
äänisuunnittelu: Miika Piekkala
valosuunnittelu: Eemeli Väisänen
videosuunnittelu: Netta Simola
graafinen suunnittelu: Ville Vuorikoski
valokuvat: Veera Kontula
näyttelijäntyön tutorointi: Tii Taxell
tuotanto: Tommi Kokkonen

näyttämöllä: Reetta Kinnarinen, Frida Krohn, Suvi Laukkanen, Suvi Mäkinen, Sulo Siikaranta ja Eemeli Väisänen

 

 

Näytökset

Ensi-ilta la 15.4. klo 19 loppuunmyyty
ti 18.4. klo 19
ke 19.4. klo 19
to 20.4. klo 19
la 22.4. klo 19
ti 25.4. klo 19
ke 26.4. klo 19
pe 28.4. klo 19
la 29.4. klo 14

 

Liput

peruslippu 20€
kannatuslippu 30€
opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varus- tai siviilipalvelusta suorittavat 14€
teatterialan ammattilaiset: 10€
SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€
solidaarisuuslippu 5€

RYHMÄLIPUT (min 10 hlö):
– peruslipusta 14€/hlö
– alennuslipusta 8€/hlö

 

HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.

 

Lisätiedot / ryhmävaraukset / tiedustelut
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

OSTA LIPPUSI

Ylioppilasteatterin Studio
Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Sisältöhuomiot

Esityksessä käsitellään masennuksen ja uupumuksen teemoja. Esityksessä käytetään lisäksi vilkkuvia valoja, teatterisavua ja kovia ääniä. Voit kysyä tarkemmin esityksen sisällöstä sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

 


Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).

 


Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23). Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on kuitenkin hissillinen, ja studio on saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi