Mustalla taustalla lukee "QUEER HALLOWEEN" violetti-turkoosilla tekstillä. teksi näyttää valuvalta ja se kaartuu molempiin suuntiin

Filiz Aksu & M.Mahir Aksu:
Pizza Pizza Karagöz
28.5. klo 14

Pizza Pizza Karagöz on uusi tarina, jossa lähes 700 vuotta vanha turkkilainen nukketeatteriperinne ja moderni tyyli yhdistyvät.

Karagöz on työtön, kuten aina, ja Hacivat löytää hänelle työpaikan. Karagöz ottaa tilauksia pizzeriassa. Tilaukset tulevat eri kielillä ja asiakkailla on paljon erityistoiveita. Karagöz mokaa jokaisen tilauksen kanssa ja kaaoksen ainekset ovat valmiina. Miten järjestys ja harmonia saadaan palautettua? Esitys käsittelee rinnakkaiseloa, metaforanaan pizza.

Karagöz on varjoteatteriklassikko, joka kirjattiin vuonna 2009 UNESCON Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Turkkilaiset Filiz Aksu ja M. Mahir Aksu ovat opiskelleet kotimaassaan perinteistä Karagöz-varjonukketeatteria ja esiintyneet monen vuoden ajan. He ovat järjestäneet esityksiä ja workshoppeja useissa tapahtumissa ja tekevät yhteistyötä muun muassa Mylly Teatterin, SAMPO Festivaalin, Tampere Intercultural Art -tapahtuman, Moniheli Ry:n, Finpolar Ry:n ja New Theatre Helsingin kanssa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Filiz Aksu
Esiintyjät ja nukenrakentajat: Filiz Aksu ja M.Mahir Aksu

Kesto: 45 minuuttia

Esitys on turkinkielinen ja sopii kaikille yli 7-vuotiaille.

 

 

Palaa ohjelmistoon