VIERAILU

Tampereen Kuningattaret:
Pieni Balleriina ja Becoming Icons
10.2.2023

Tampereen Kuningattaret on kahden drag-queenin kokoonpano, joka vierailee Ylioppilasteatterin Studiolla perjantaina 10.2.2023 kahdella drag-esityksellä. Tina the Ballerinan drag-monologimusikaali Pieni Balleriina sekä Tinan ja Carrien yhteinen drag-musikaali Becoming Icons esitetään illan aikana peräkkäin. Liput esityksiin myydään erikseen.

Pieni Balleriina
pe 10.2. klo 18

 

Pieni Balleriina on drag-monologimusikaali, joka käsittelee erilaisuutta, itsensä hyväksymistä ja rakkautta. Teoksessa käsiteltäviä teemoja ovat ulkonäköpaineet, seksuaalinen suuntautuminen ja koulukiusaaminen. Teoksessa drag-artisti käy esityksen jälkeen pukuhuoneessa läpi elämäänsä, sen kipupisteitä ja iloja, laulujen ja monologien kautta.

Kesto tunti, ei väliaikaa. Roolissa Teemu Sytelä. Ohjaus Disa Kamula.

Esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Liput 20/25€

Becoming Icons
pe 10.2. klo 20

 

Becoming Icons on kahden tamperelaisen drag-artistin, Carrien ja Tina the Ballerinan suurien tunteiden drag-musikaali. Musikaalissa Carrie ja Tina valmistautuvat illan show’ta varten ja käyvät läpi heidän omaa elämäänsä, joita esikuvat ovat värittäneet ja auttaneet yli vaikeidenkin aikojen.

Vähän yli tunnin mittainen esitys ammentaa drag-artistien esikuvista ja heihin vaikuttaneista artisteista ja musikaaleista. Teoksessa kuullaan musiikkia mm. musikaaleista The Greatest Showman sekä Kinky Boots, ja musiikkia artisteilta Vesala, Kaija Koo ja RuPaul

Kesto noin 75min, ei väliaikaa. Rooleissa Matias Korhonen ja Teemu Sytelä. Ohjaus Teemu Sytelä.

Liput 20/25€

 

Tervetuloa teatteriin!

Liput

peruslippu 25€
pienituloiset / alennusryhmät 20€

 

Ylioppilasteatterin Studio
Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Saapuminen ja saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on hissillinen, ja Studio on saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi