Mustalla taustalla lukee "QUEER HALLOWEEN" violetti-turkoosilla tekstillä. teksi näyttää valuvalta ja se kaartuu molempiin suuntiin

Kallo Collective & Tehdas Teatteri:
The Gynecologist
26.5. klo 20

 

loppuunmyyty

Mitä jos voisit kurkistaa itsesi sisään? The Gynecologist on miiminen tutkimusmatka kehon sisäiseen maailmaan. Gynekologi, Dr. Freon, sukeltaa potilaansa kohtuun etsiessään ratkaisua tämän tuskastuttaviin vaivoihin.

Fyysisen komedian huippuosaajien kantaesitys operoi kahdessa tilassa jamittakaavassa tarkastellen ekokatastrofia hysteroskoopilla (kohduntähystin). Ilmastonmuutos on kuin endometrioosi: kroonistunut tulehdus kohdussa, jossa elämä alkaa. Tauti, joka romahduttaa planeetan immuunijärjestelmän ja johtaa lajien sukupuuttoon.

Esityksessä audiovisuaalinen suunnittelu yhdistyy tarkkaan miimiseen näyttelijäntyöhön, perinteinen fyysisen ilmaisun traditio moderniin tarinankerrontaan ja tiede taiteeseen. The Gynecologist lähestyy vakavia asioita komediallisesti, intiimin näyttämön rajoilla leikkien: munanjohtimen ekosysteemi aavikoituu, munasarjassa riehuu hiekkamyrsky, öljyvuoto aiheuttaa kuukautishäiriöitä, keholle tärkeät bakteerit tukehtuvat mikromuoveihin…

Emma Castrénin sooloteos on kiertue-esitykseksi suunniteltu fyysisen ilmaisun taidonnäyte. Kantaesitys sai ensi-iltansa Tehdas Teatterin Vintti näyttämöllä 18.2.2022.

Koska esitys on sanaton, se sopii myös muille kuin suomea äidinkielenään puhuville katsojille. Viittomakieliset katsojat eivät tarvitse tulkkia tässä esityksessä.

 

Työryhmä ja yhteistyökumppanit
Käsikirjoittaja, koollekutsuja & esiintyjä: Emma Castrén
Ohjaaja: Jenni Kallo
Valosuunnittelija: Vilma Vantola
Äänisuunnittelija: Iida Hägglund
Lavastussuunnittelija: Gemma Tweedie
Pukusuunnittelija: Mirva Mietala
Lavastusassistentti: Oscar Dempsey
Lääketieteellinen asiantuntija: Laura Elo
Tuotanto: Tehdas Teatteri & Kallo Collective
Esitystä tukevat: Niilo Helanderin Säätiö, Alfred Kordelinin Säätiö, Samuel Huberin Taidesäätiö, Helsingin kaupunki
Yhteistyössä: Korento ry (Endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja vulvodynian kanssa elävien potilasjärjestö)

 

 

Palaa ohjelmistoon