YLIOPPILASTEATTERIN VALINTAKOKEET 9.-13.9.2020

Tahdotko osaksi monimuotoista taideyhteisöä keskellä Helsinkiä? Ylioppilasteatteri hakee jälleen uusia jäseniä syksyn valintakokeissa! Valintakokeet järjestetään 9-13.9.2020.

Haemme tänä vuonna joukkoomme teatterista laaja-alaisesti kiinnostuneita tekijöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan yhteisöömme. Ylioppilasteatteri etsii jäseniä, jotka teatterin tekemisen lisäksi ovat motivoituneita kehittämään teatteria, pitämään huolta sen tiloista ja moninaistamaan Suomen teatterikenttää.

Ylioppilasteatteri on vuonna 1926 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteri, jolla on yli 200 jäsentä. Ylioppilasteatteri toimii aktiivisena uuden teatterin näyttämönä keskellä Helsinkiä. Teemme teatteria studiossamme Aleksanterinkadulla sekä metsänäyttämöllämme Mustikkamaalla.

Syksyllä 2020 uusina taiteellisina vastaavina aloittavat Jenni Korpela ja Elena Rekola. Taiteelliset vastaavat ohjaavat Ylioppilasteatteriin vuosittain 2-3 produktiota. Tämän lisäksi Ylioppilasteatteri tuottaa ja mahdollistaa jäsenten omia produktiota: esityksiä, tapahtumia, keikkoja, keskustelutilaisuuksia jne!

Ylioppilasteatteri toimii turvallisena alustana taiteelliselle kasvamiselle yhdessä muiden kanssa. Korpelan ja Rekolan kaudella Ylioppilasteatterissa painottuvat intersektionaalinen feminismi, representaation laajentaminen, nukketeatterin työkalujen käyttäminen sekä ryhmälähtöisyys.

Koska jäseniltämme ei peritä jäsenmaksua, on teatterissamme työpalvelukäytäntö, joka tarkoittaa jokaiselta jäseneltä kahta tuntia yleishyödyllistä työtä joka toinen kuukausi talon eteen. Työ vaihtelee lippujen myymisestä vessojen siivoamiseen. Jokaisen jäsenen on myös osallistuttava vuosittain kaksiin talkoisiin. Ylioppilasteatteri tarjoaa jäsenilleen monipuolista koulutusta ja laajat mahdollisuudet toteuttaa itseään teatterin parissa.

Ylioppilasteatterin uudet jäsenet sitoutuvat syysproduktioon aikavälillä 14.9.2020- 06.02.2021 sekä 1-2 vierailuesitykseen kevään 2020 aikana. Syysproduktion ohjaavat taiteelliset vastaavat. Huomioithan, että päästäksesi Ylioppilasteatterin jäseneksi sinulla ei voi olla aikatauluesteitä arki-iltoina ja viikonloppuina (Syysproduktion aikana). Ylioppilasteatteri on yhteisö, joka antaa paljon ja vaatii paljon. Valintakokeiden kautta voit päästä mukaan värikkääseen joukkoomme. N-Y-T- YT!

Pääsykokeet tullaan järjestämään koronasuositusten puitteissa kiinnittäen huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan. Ethän tule pääsykokeisiin, jos sinulla on flunssan oireita.

Ilmoittaudu valintakokeisiin TÄSTÄ.

Ennakkotehtävät julkaistaan 26.08.2020 sivuillamme.