YLIOPPILASTEATTERI ETSII UUSIA JÄSENIÄ!

YLIOPPILASTEATTERIN VALINTAKOKEET 4.-8.9.2019

KIITOS KAIKILLE HAKENEILLE!

 Pyydettäessä palautetta saa sähköpostitse osoitteesta taiteellinenvastaava@ylioppilasteatteri.fi

Tahdotko osaksi monimuotoista taideyhteisöä keskellä Helsinkiä? Ylioppilasteatteri hakee taas riveihinsä uusia jäseniä syksyn valintakokeissa! 

Ylioppilasteatterin vuoden 2019 valintakokeet järjestetään 4-8.9.2019. Haemme tänä vuonna joukkoomme teatterista laaja-alaisesti kiinnostuneita tekijöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan yhteisöömme. Ylioppilasteatteri etsii jäseniä, jotka teatteritaiteen lisäksi pitävät huolta teatterin tiloista ja toiminnasta, kehittävät teatteria eteenpäin – ja suunnittelevat vallankumousta.

Ylioppilasteatteri on vuonna 1926 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteri, jolla on yli 200 jäsentä. Ylioppilasteatteri toimii aktiivisena uuden teatterin näyttämönä keskellä Helsinkiä. Teemme teatteria studiossamme Aleksanterinkadulla sekä metsänäyttämöllämme Mustikkamaalla.
Kaudella 2017-2020 teatterimme taiteellista linjaa luotsaavat taiteelliset vastaavamme Anni Mikkelsson ja Hannes Mikkelsson. Taiteelliset vastaavat ohjaavat Ylioppilasteatteriin vuosittain 2-3 produktiota. Tämän lisäksi Ylioppilasteatteri tuottaa ja mahdollistaa jäsenien omia produktiota: esityksiä, tapahtumia, keikkoja, keskustelutilaisuuksia – ja mitä vielä!

Taiteelliset vastaavat näkevät Ylioppilasteatterin turvallisena alustana taiteelliselle kasvamiselle yhdessä muiden kanssa. Mikkelssonien kaudella Ylioppilasteatterissa painottuvat yhteiskunnallinen ja taiteellinen keskustelu, teatteritaiteen etiikan pohtiminen sekä näyttelijäntaiteen kehittäminen. Kaikki tämä tapahtuu suhteessa aikaamme ekologisen kriisin keskellä. Vuoden 2019-2020 vuositeema on TYÖ, jota pohditaan vuoden ohjelmistossa ja toiminnassa laajemmin.

Koska jäseniltämme ei peritä jäsenmaksua, on teatterissamme työpalvelukäytäntö, joka tarkoittaa jokaiselta jäseneltä kahta tuntia yleishyödyllistä työtä joka toinen kuukausi talon eteen. Työ vaihtelee lippujen myymisestä vessojen siivoamiseen. Jokaisen jäsenen on myös osallistuttava vuosittain kaksiin talkoisiin. Ylioppilasteatteri tarjoaa jäsenilleen monipuolista koulutusta ja laajat mahdollisuudet toteuttaa itseään teatterin parissa.

Ylioppilasteatterin uudet jäsenet sitoutuvat syysproduktioon aikavälillä 9.9.2019- 31.1.2020 sekä 1-2 vierailuesitykseen kevään 2019 aikana. Uusien produktion ohjaavat Ylioppilasteatterin toinen taiteellinen vastaava Hannes Mikkelsson ja dramaturgi-esitystaiteilija Ronja Louhivuori. Huomioithan, että näinä aikoina sinulla ei voi olla aikatauluesteitä arki-iltoina ja viikonloppuina päästäksesi Ylioppilasteatterin jäseneksi. Ylioppilasteatteri on yhteisö, joka antaa paljon ja vaatii paljon. Pääsykokeiden kautta voit päästä mukaan värikkääseen joukkoomme. N-Y-T- YT!

VALINTAKOKEIDEN RAKENNE 


Valintakokeiden ensimmäinen vaihe on 4. – 6.9.2019.  Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeisiin maanantaina 2.9. klo 17 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake täällä.
Hakija osallistuu kokeisiin yhtenä päivänä. Hakijoille ilmoitetaan tiistaina 3.9. klo 12 mennessä sähköpostitse, minä päivänä heidän tulee saapua valintakokeisiin. Kokeet järjestetään ilta-aikaan, klo 17 eteenpäin. Hakija valitsee ennakkotehtävistä yhdet ja valmistautuu esittämään/esittelemään tehtävät valintakokeissa.
Lisäksi hakijan tulee tulostaa, täyttää ja tuoda mukanaan kyselykaavake. 

Huom! Tänä vuonna olemme yhtenäistäneet taiteellisten suunnittelijoiden ja näyttelijöiden valintakokeet. Tämä EI tarkoita sitä että esimerkiksi valosuunnittelusta kiinnostuneita arvioitaisiin näyttelemistä vaativien tehtävien pohjalta ja päinvastoin. Kukin hakija valitsee itselleen sopivimmat tehtävät ja valmistelee ne valintakokeiden ensimmäiseen vaiheeseen.

Ensimmäisen vaiheen tulokset julkaistaan perjantain ja lauantain välisenä yönä puolenyön aikaan.

Valintakokeiden toinen vaihe on lauantaina 7.9. Paikalla kaikki jatkoon päässeet hakijat.

Valintakokeiden kolmas vaihe on sunnuntaina 8.9. Paikalla kaikki jatkoon päässeet hakijat.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Wilhelmina Sederholm
Ylioppilasteatterin tuottaja
040 59189 52
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

ENSIMMÄISEN VAIHEEN (4. – 6.9.) ENNAKKOTEHTÄVÄT


Valitse alta yhden teatterin osa-alueen tehtävät ja valmistele ne pääsykokeiden ensimmäistä vaihetta varten.
Tehtävien lähdemateriaalina toimii oheinen artikkeli. M
ikäli et saa linkkiä auki, löydät artikkelin täältä.

Lisäksi hakijan tulee tulostaa, täyttää ja tuoda mukanaan kyselykaavake. 


NÄYTTELIJÄ / ESIINTYJÄ:

 1. Valmista sooloesitys aiheesta TUNTEMATON. Käytä esityksesi lähdemateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Esityksen kesto max 1 min.
 2. Varaudu harjoittelemaan sooloesitystäsi eteenpäin raadin kanssa ja keskustelemaan siitä.

VIDEO:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksen perusidea? Miten esityksessä käytettäisiin videota ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4.
 2. Tuo valintakokeisiin mukanasi portfolio, jossa on esillä aiempia töitäsi tai materiaalia, joka kiinnostaa sinua. 

VALO:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksen perusidea? Miten esityksessä käytettäisiin valoja ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4.
 2. Tuo valintakokeisiin mukanasi portfolio, jossa on esillä aiempia töitäsi tai materiaalia, joka kiinnostaa sinua. 

ÄÄNI:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksen perusidea? Miten siinä käytettäisiin ääntä ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4.
 2. Tee näyte TUNTEMATON -esityksesi äänimaisemasta. Valmiin äänitteen tulee olla max. 1 minuutin pituinen ja mp3-muodossa. Tuo äänite valintakokeisiin muistitikulla.

TUOTTAJA:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksen perusidea? Miten tuottaisit sen? Kirjoita tuotantosuunnitelma esityksestäsi. Esityksen budjetti on 1000 euroa. Esitys tapahtuisi Ylioppilasteatterin studiossa. Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 2 A4.

MUUSIKKO:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksesi perusidea? Miten siinä käytettäisiin musiikkia ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4.
 2. Sävellä yksi kappale, laulu tai musiikinpätkä esitykseesi. Tuo valintakokeisiin äänite sävellyksestäsi muistitikulla. Äänitteen kesto max 1 min.

PUVUSTUS:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksesi perusidea? Miten puvustaisit esityksen ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4.
 2. Tee materiaalikollaasi esityksessä käytettävistä materiaaleista sekä esittele tarkemmin yksi esityksen keskeinen henkilöhahmo tai esiintyjä pukuineen.

LAVASTUS:

 1. Suunnittele esitys, jonka aiheena on TUNTEMATON. Mikä on esityksesi perusidea? Miten lavastaisit esityksen ja miksi? Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen. Kirjoituksen pituus on max. 1 A4. 
 2. Tuo valintakokeisiin mukanasi portfolio, jossa on esillä aiempia töitäsi tai materiaalia, joka kiinnostaa sinua. 

KIRJOITTAJA-DRAMATURGI:

 1. Suunnittele esitys, jonka aihe on TUNTEMATON. Mikä on esityksesi perusidea? Miten idea konkretisoituu näyttämölle? Suunnitelman pituus on max. 1 A4. Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen.
 2. Kirjoita yksi kohtaus TUNTEMATON -esityksestäsi. Kohtauksen pituus on max. 1 A4.

ESITYSTAIDE/OHJAUS/MUU:

 1. Suunnittele esitys, jonka aihe on TUNTEMATON. Mikä on esityksesi perusidea? Miten idea konkretisoituu näyttämölle? Suunnitelman pituus on max. 1 A4. Voit halutessasi käyttää inspiraatiomateriaalina annettua artikkelia kuvineen.
 2. Tee tarkempi ohjaus/esityssuunnitelma TUNTEMATON esityksesi yhdestä kohtauksesta tai kohdasta. Pituus max. 1 A4