YLIOPPILASTEATTERIN UUDET JÄSENET 2024
Aiemaa, Rae
Boullenger, Leon
Eronen, Ona
Hartikainen, Ruu
Indrén, Helka
Kaihilahti, Liina
Kinnunen, Elmeri
Kirjavainen, Aliisa
Kissaniitty, Mesi
Korhonen, Eino
Lamminen, Kim
Lehti, Aarne
Linnarinne, Sofia
Monthan, Matleena
Nurmi, Senja
Puukka, Sarah
Ruuskanen, Veera
Uusien jäsenten ensimmäinen tapaaminen järjestetään Ylioppilasteatterin Studiolla tiistaina 24.9. klo 17.30 alkaen.
Kiitämme lämpimästi kaikkia kokeisiin osallistuneita heittäytymisestä, rohkeudesta ja kiinnostuksesta Ylioppilasteatteria kohtaan. Ylioppilasteatterin valintakokeet järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2025.
Kolmannesta vaiheesta karsiutuneilla hakijoilla on mahdollisuus pyytää raadilta kirjallinen palaute. Mikäli tahdot palautteen, olethan viimeistään perjantaina 27.9. yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi
Toivomme lisäksi kaikkien hakijoiden vastaavan valintakokeiden palautekyselyyn. Kysely on anonyymi ja sen vastaukset tulevat valintakokeiden tuottajan sekä raadin ja sihteerien luettaviksi. Vastausten perusteella pyrimme jälleen kehittämään ensi vuoden kokeita.
Olemme tänä vuonna tehneet myös anonyyymin yhteydenottolomakkeen kokeiden Safer space -vastaaville. Lomakkeessa voit nimettömästi jakaa, mikäli olet kokenut epäoikeudenmukaisuutta / turvallisemman tilan periaatteiden rikkomista valintakokeiden aikana raadin, muiden hakijoiden, teatterin jäsenten tai marsujen toimesta. Mahdolliset lomakevastaukset tulevat luottamuksella ainoastaan kokeiden Safer space -vastaavien luettaviksi.
Jäsenyydestä
Ylioppilasteatterin uudet jäsenet sitoutuvat syysproduktioon (aikavälille syyskuu 2024 – helmikuu 2025) sekä Mustikkamaan kesäteatteriproduktioon (aikavälille touko–elokuu 2025). Syys- ja kesäproduktiot ohjaavat taiteelliset vastaavat.
Kokeiden jälkeen uusille jäsenille järjestetään kahden viikon mittainen perehdytysjakso 23.9.–5.10., jonka jälkeen he sitoutuvat syysproduktioon aikavälillä 7.10.2024–08.02.2025. Syysproduktio esitetään tämän lisäksi viimeisen kerran perjantaina 11.4.2025 Helsingin Ylioppilasteatterifestivaalin yhteydessä. Mustikkamaan kesäproduktion harjoitus- ja näytöskausi sijoittuu puolestaan touko–elokuulle 2025. Harjoitukset ja näytökset järjestetään arki-iltoina ja viikonloppuisin 4–5 päivänä viikossa. Produktion harjoitus- ja esityskausien aikana Ylioppilasteatterissa toimiminen tarkoittaa n. 15-25 tuntia viikossa.
Koska jäseniltämme ei peritä jäsenmaksua, on teatterissamme työpalvelukäytäntö, joka tarkoittaa jokaiselta jäseneltä keskimäärin tuntia kuukaudessa yleishyödyllistä työtä talon eteen. Työ vaihtelee lippujen myymisestä vessojen siivoamiseen. Jokaisen jäsenen on myös osallistuttava vuosittain kaksiin talkoisiin. Ylioppilasteatteri tarjoaa jäsenilleen monipuolista koulutusta ja laajat mahdollisuudet toteuttaa itseään teatterin parissa.
Saavutettavuus
Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.
SISÄÄNKÄYNNIT
Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla (Aleksanterinkatu 23) sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä). Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti on hissillinen, ja saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.
Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oveen tuodaan kokeiden ajaksi valintakokeiden juliste. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.
Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan valintakokeiden ajaksi juliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli mukanasi tulee avustaja. Avustaja- ja opaskoirat ovat myös tervetulleita Ylioppilasteatterille. Sovithan mahdollisista järjestelyistä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta.
TILASSA LIIKKUMINEN JA WC
Teatterin aulan käytävät ovat kapeita ja aulan kaikkiin osiin liikkuminen esimerkiksi pyörätuolilla ei valitettavasti ole mahdollista. Kulku Kaivopihan ovesta teatterin aulaan ja aulasta Studioon sisältää kaksi kynnystä. Teatterin WC-tilat ovat valitettavasti esteelliset. Teatteria lähimmät esteettömät WC-tilat löytyvät Stockmann-tavaratalon 8, 4, –2A -kerroksista osoitteesta Aleksanterinkatu 52. Tavaratalon kerrosopasteen löydät tästä. Tarkistathan tavaratalon aukioloajat Stockmannin verkkosivuilta.
KUULO- ja NÄKÖVAMMAISET HAKIJAT
Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ilmoittautuessasi.
PARKKEERAUS
Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.
Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.
Mikäli osallistut kokeisiin avustajan tai tulkin kanssa tai tarvitset muita erityisjärjestelyjä kokeissa, ilmoitathan asiasta ilmoittautumislomakkessa. Pyrimme kehittämään teatterimme toiminnasta saavutettavampaa niissä rajoissa, mitä esteelliset tilamme ja vapaaehtoisvoimin pyörivän teatterin resurssit ja tietotaito sallivat. Otamme myös vastaan palautetta saavutettavuustietoihimme liittyen.
Voit kysyä tarkemmin Ylioppilasteatterin saavutettavuudesta tuottajaltamme: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.
Turvallisemman tilan periaatteet
Ylioppilasteatterilla sitoudumme noudattamaan turvallisemman tilanperiaatteita kaikessa toiminnassamme, myös valintakokeissa. Tutustuthan periaatteisiin ennen osallistumistasi kokeisiin.