YLIOPPILASTEATTERI

Ylioppilasteatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteriyhteisö, joka sijaitsee Helsingin ytimessä. Sen tehtävänä on tarjota jäsenistölleen vapaa alusta kasvulle ja itsensä toteuttamiselle korkeatasoisen taiteen tekemisen kautta. Ylioppilasteatterissa luodaan omaehtoista esittävää taidetta uteliaalle katsojalle. Ylioppilasteatterin arvot ovat yhteisöllisyys, moniäänisyys ja taiteen itseisarvon puolustaminen.

Ylioppilasteatteri on perustettu vuonna 1926, ja teatterilla on tällä hetkellä 260 jäsentä. Esitysten näyttämöinä toimivat studioteatteri Helsingin keskustassa sekä Mustikkamaan kesäteatteri.

Ylioppilasteatteri työllistää tuottajan sekä taiteelliset vastaavat, jotka johtavat teatteria yhteistyössä jäsenistöstä koostuvan hallituksen kanssa. Taiteellinen vastaava valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Ylioppilasteatterin taiteellisina vastaavina 2017-2020 toimivat Anni ja Hannes Mikkelsson.

STUDIOTEATTERI

Aleksanterinkatu 23

Ylioppilasteatterin päänäyttämö sijaitsee keskellä Helsinkiä Vanhalla ylioppilastalolla. Studion tilat ovat olleet Ylioppilasteatterin käytössä vuodesta 1978 asti.

Teatterin pääsisäänkäynti on rautaportista Kolmen sepän aukiolta. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Studion katsomo on numeroimaton ja katsomon paikkamäärä on esityskohtainen.

SAAVUTETTAVUUS

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään esteetöntä vessaa.

Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on kuitenkin saavutettavissa avustajan kanssa.

Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä, esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla, sekä avustajan kanssa saavutettava Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Kolmen sepän patsaan sisäänkäynnillä opasteena Ylioppilasteatterin kyltti rautaportin yläpuolella. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Kaivopihan puoleisen sisäänkäynnin opasteet ovat puutteelliset. Esitysten aikana oven ulkopuolelle nostetaan kyseisen esityksen julisteet telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Tältä puolelta tultaessa teatterille johtaa hissi (4. krs). Sisäoven kynnys on korkea.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä avustajan kanssa saavutettavissa oleva Kaivopihan puoleinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

STUDIOTEATTERI

KESÄTEATTERI

Mustikkamaankuja 1

Ylioppilasteatterin kesäteatterinäyttämö sijaitsee Kulosaaren eteläpuolella Mustikkamaan sydämessä. Ylioppilasteatteri on tehnyt kesäteatteria Mustikkamaalla vuodesta 1984 alkaen.

Kesäteatterissa on katettu katsomo sekä vilttejä sateen tai viileän sään yllättäessä. Kesäteatterin katsomo on numeroimaton.

KULKUYHTEYDET

Saapumisinfo / Mustikkamaankuja 1

Metrolla/Pyörällä
Kulosaaren metroasemalta on noin 1,3 kilometriä kävelymatkaa kesäteatterille. Lisäksi Kalasamasta pääsee uutta Isoisän siltaa pitkin kätevästi esim. keskustasta pyörällä tullessa.

Bussilla
Paikalle pääsee bussilla numero 16, joka kulkee Rautatientorilta Korkeasaareen, poistumispysäkki on Mustikkamaa. Bussipysäkiltä kesäteatterille on matkaa noin 100 metriä.

Autolla

Alueen lähellä on maksuttomia parkkipaikkoja. Parkkialueelta kesäteatterille on matkaa noin 200 metriä. Kannustamme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

SAAVUTETTAVUUS

 

Kesäteatterin katsomoon on esteetön kulku tasaista hiekkatietä pitkin. Voit pyytää tarkemmat ohjeet esteettömästä reitistä kesäteatterin lipunmyyntitiskiltä.

Hiekkatietä lukuun ottamatta alueen maasto on epätasaista.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.

Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi.

Alueella on esteetön WC.

MUSTIKKAMAAN KESÄTEATTERI