DARK VIOLET
10.12.2022 – 4.2.2023

Queer-yökerho Violetissa tapahtuu järkyttävä joukkomurha. Vuosia myöhemmin samassa paikassa sijaitsevasta pikaruokaravintolasta kaapataan työntekijä Annie. Yläkerran Happy Homes- taloyhtiöön muuttaa Walter, joka kantaa mukanaan salaperäistä koria ja pahoja aikeita. Kathilla on kiire koulun tanssiaisiin, mutta hänen kehossaan tapahtuu jotain helvetillistä. Mitä Violetissa tapahtui? Mitä Walterin korissa on? Annie are you okay ja mitä Kathille on tapahtumassa?

Dark Violet käsittelee vähemmistöstressiä pienistä mikroaggressioista äärimmäisiin tilanteisiin. Kauhun ja mustan huumorin keinoin kerrotut tarinat maalaavat kuvaa absurdista, mutta yllättävän todellisesta maailmasta. Mitä tapahtuu kun sorretut eivät enää suostu alistumaan ja on aika kostaa?

Dark Violet on Ylioppilasteatterin syksyn 2022 uusien jäsenten ensimmäinen produktio.

ohjaus: Jenni Korpela ja Elena Rekola
käsikirjoitus: Jenni Korpela, Elena Rekola ja työryhmä
koreografia: Sointu Saraste ja työryhmä
sävellys ja äänisuunnittelu: Paul Sainio
valosuunnittelu: Natalia Karjalainen, Mitro Partti ja Laura Tyyskä
lavastus: Konsta Kinnunen
pukusuunnittelu: Konsta Kinnunen, Sade Korkka ja Miika Luukko
maskeeraus ja graafinen suunnittelu: Sade Korkka
valokuvat: Veera Kontula
videotraileri: Olga Pemberton ja Ahmad Sahlani
somemarkkinointi: Roope Kovalainen ja Irina Ritvanen
näyttelijäntyön tutorointi: Esme Kaislakari
tuotanto: Tommi Kokkonen ja Irina Ritvanen

näyttämöllä: Safiya Abukar, Teija Asomäki, Kari Huotari, Taisiya Kostyuk, Pauliina Kuusisto, Jade Manner, Jenni Murtonen, Lili Oksman, Sointu Saraste, Susanna Seppälä, Kari Soustiel, Eemeli Väisänen ja Laura Wiklund

 

Näytökset

2023
ke 11.1. klo 19 peruttu sairastapauksen vuoksi
to 12.1. klo 19
pe 13.1. klo 19 LOPPUUNMYYTY
su 15.1. klo 16 LOPPUUNMYYTY
ti 17.1. klo 19
ke 18.1. klo 19
to 19.1. klo 19
la 21.1. klo 22
ti 24.1. klo 19 LOPPUUNMYYTY
ke 25.1. klo 19
pe 27.1 klo 19
la 28.1. klo 19
ti 31.1. klo 19 LOPPUUNMYYTY
ke 1.2. klo 19 LOPPUUNMYYTY
to 2.2. klo 19 viittomakielen tulkkaus LOPPUUNMYYTY
la 4.2. klo 16 LOPPUUNMYYTY

Lippukauppaan

 

 

 

 

 

Sisältövaroitukset

Esitys sisältää kohtauksia, joissa nähdään voimakasta henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä ahdistavaa kuvastoa. Esitys ei välttämättä sovi herkille katsojille.

SV: homofobia, transfobia, misogynia, seksismi, väkivalta, alistaminen, ableismi, kuolema, ruumis, veri, puukko, ase, räjähtävät ilmapallot, tulipalo

Välkkyvä valo: Esityksessä käytetään kolme kertaa erityisen voimakasta stroboefektiä. Ensimmäisen kerran kohtauksessa, jossa tanssijat liikkuvat ostoskärryn ympärillä, toisen kerran kun näyttelijä heittää kirjan, kolmannen kerran kun näyttelijän päälle heitetään vettä teekupista. Strobon alkamista ennakoi voimakas musiikki, joka on kaikilla kerroilla sama. Stroboefekti loppuu musiikin päättyessä.

Esitys sisältää myös muita välkkyviä valoja, kovia ääniä sekä teatterisavua.

Esitystä suositellaan yli 16-vuotiaille.

Voit kysyä halutessasi tarkemmin esityksen sisällöstä sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

 

 

 

Turvallisempi tila

Noudatamme Ylioppilasteatterilla kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita
Tutustuthan periaatteisiin tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan). 

 

 

 

Saapuminen

Teatterin pääsisäänkäynti on rautainen portti Kolmen sepän aukiolla. Portin edustalla on esityspäivinä opastekyltti. Teatteri sijaitsee portaikon ylimmässä kerroksessa. Ylioppilasteatterilla ei ole parkkipaikkaa. Suosittelemme katsojia saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä.

 

 

Saavutettavuus

Ylioppilasteatterin Studio on valitettavasti esteellinen tila. Tilassa ei myöskään ole induktiosilmukkaa tai esteetöntä vessaa.

Kahdesta sisäänkäynnistämme Kaivopihan puoleinen on kuitenkin hissillinen, ja studio on saavutettava esimerkiksi kävelykepin kanssa liikkuvalle. Studion eteiseen johtavan korkean kynnyksen ja kääntymistä varten liian kapean käytävän takia Studioon ei valitettavasti pääse osalla manuaali- tai sähköpyörätuoleista. Saapuminen pyörätuolilla on kuitenkin joissakin tapauksissa järjestettävissä avustajan kanssa. Kysythän asiasta lisätietoja sähköpostitse: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi.

Ylioppilasteatterille on kaksi sisäänkäyntiä: esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän aukiolla sekä hissillinen sisäänkäynti Kaivopihan puolella osoitteessa Mannerheimintie 3B (Unicafen oikealla puolella syvennyksessä oleva rappukäytävä).

Hissillinen sisäänkäynti Kaivopihalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Ulko-ovelle johtavat ulkoportaat, sekä n. 20 m:n päässä luiska. Rappukäytävässä on hissi (4 krs.), joka johtaa teatterille. Teatterin sisäoven kynnys on korkea.

Esteellinen pääsisäänkäynti Kolmen sepän patsaalla: Sisäänkäynnille oven ulkopuolelle tuodaan ennen esitystä esitysjuliste telineessä. Teatterille on kolmen kerroksen verran porrasnousua. Jokaisen nousun kohdalla on käsijohde vaihtelevin puolin. Matkalla ylös on kaksi väliovea, joissa on kynnykset.

Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli tarvitset pyörätuolipaikan ja jos mukanasi tulee avustaja.  Avustaja pääsee näytökseen ilmaiseksi. Avustaja- ja opaskoirat ovat tottakai tervetulleita Ylioppilasteatterille. Mahdollisesta saapumisaikataulusta ja järjestelyistä voi olla hyvä sopia etukäteen lippuvarauksen yhteydessä, sillä Kaivopihan puoleinen hissillinen sisäänkäynti ei ole yleisessä käytössä ja sisäovi saattaa olla lukossa.

Ylioppilasteatterilla ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Mikäli mukanasi tulee kirjoitus-, kuvailu- tai viittomakielen tulkki, ilmoitathan asiasta sähköpostitse ostettuasi lipun, niin voimme esitellä tilamme tulkeille etukäteen.

Ylioppilasteatterilla ei ole omia autopaikkoja. Lähin esteetön pysäköintipaikka on Q-park Stockmannin pysäköintilaitos. Esteettömiä parkkiruutuja on 12 kpl, 1 kpl jokaisessa kerroksessa jokaisen hissin (4kpl) luona. Stockmannin pääovilta on Ylioppilasteatterin Kaivopihan puoleiselle sisäänkäynnille n. 50 m:n matka.

(Q-park Stockmann tarjoaa liikuntarajoitteisille 3 tuntia maksutonta pysäköintiaikaa. Etuun oikeuttavan kertaluonteisen pysäköintilipun saa vammaisen pysäköintiluvan näyttämällä Stockmannin tavaratalon neuvonnasta (1. kerros), kanta-asiakaspalvelusta tai palvelupisteestä (8. kerros) sekä Stockmann Q-Parkin P1-tason palvelupisteestä.)

Olethan saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteydessä tuottajaan: tuottaja@ylioppilasteatteri.fi

 

 

 

Tervetuloa teatteriin!

Ylioppilasteatterin Studio
Aleksanterinkatu 23, Helsinki

 

Esityksen kesto: 90 minuuttia.

 

 

Liput

peruslippu 20€

kannatuslippu 30€

opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varus- tai siviilipalvelusta suorittavat 14€

teatterialan ammattilaiset: 10€

SYTY ry:n ja HYY:n jäsenet: 8€

solidaarisuuslippu 5€

RYHMÄLIPUT (min 10 hlö):
– peruslipusta 14€/hlö
– alennuslipusta 8€/hlö

 

HUOM! Saat ostettua verkkokaupasta alennuslipun valitsemalla normaalihintaisen lipun ja käyttämällä tuotteen tiedoissa näkyvää alennuskoodia.

 

Lisätiedot / ryhmävaraukset / tiedustelut
tuottaja@ylioppilasteatteri.fi