LASTEN TEATTERILEIRI 25.–28.6.2019

Ylioppilasteatteri (Aleksanterinkatu 23, Helsinki)
25.-28.6.2019, klo 10-15
100 €, sis. vakuutus

Ylioppilasteatterin lasten kesäleiri on suunnattu 9-12-vuotiaille lapsille. Leiri ei edellytä aiempaa teatterikokemusta. Leirillä tutustutaan teatterin eri osa-alueisiin mm. liikkeeseen, improvisaatioon, hahmotyöskentelyyn, tekstiin, ääneen. Leiri on tutkiva ja kokeileva matka, jossa leikin avulla taistellaan pelkoja vastaan ja tehdään epäonnistumisesta ystävä matkalle. Opetuksen tavoite on vahvistaa itseilmaisua ja uskallusta luovaan työskentelyyn.

Leiripäivän aikana työskennellään 1,5-2h kerrallaan, jonka jälkeen pidetään pieni tauko. Omat eväät syödään puolen tunnin mittaisella ruokatauolla. Tutustumme myös Ylioppilasteatteria ympäröivään kaupunkiin ja työskentelemme sään salliessa ulkona. 

Leiri järjestetään Ylioppilasteatterin studiolla (Aleksanterinkatu 23), sisäänkäynti Kolmen sepän patsaan aukiolla. Päivittäinen työaika on klo 10-15. Leirin hinta on 100€, joka sisältää tapaturmavakuutuksen.

Vastuuohjaajat: Elena Kantinkoski ja Tiia Havu

”Teatterissa minusta kiinnostavinta on ihmisten välinen vuorovaikutus sekä erilaiset maailmat, joihin voi eksyä ja joissa leikkiä. Pitkäaikaisena tavoitteenani on laajentaa teatterikasvatuksen menetelmiä peruskoulun jokapäiväiseen kasvatustyöhön, ja tätä tutkin omassa työssäni erityisluokanopettajana.” – Elena

”Olen Ylioppilasteatterin ylpeä jäsen vuosimallia 2017. Teatteri on yksi elämäni rakkaus. Se on kulkenut matkassani pitkään ja antanut paljon. Rakastan sen kutsuvaa maailmaa, jossa voi oppia itsestään, toisista ja maailmasta enemmän kuin arvaakaan. Työskentelen tällä hetkellä opettajan sijaisena ja kehitysvammaisten kesäkurssien vastuuohjaajana. Saan työssäni hyödyntää draamallista ajatteluani ja teatterintaikaa.” -Tiia

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.6., jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään leirikirje. Kirjeen yhteydessä saapuu lasku osallistumismaksusta.

 

Ylioppilasteatteri on vuonna 1926 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteriyhteisö. Sen tehtävänä on tarjota jäsenistölleen vapaa alusta kasvulle ja itsensä toteuttamiselle korkeatasoisen taiteen tekemisen kautta. Ylioppilasteatterin arvot ovat yhteisöllisyys, moniäänisyys ja taiteen itseisarvon puolustaminen. Tämän vuoden leiri on neljäs Ylioppilasteatterilla järjestettävä lastenleiri.